Ready Player One

Ja, én kikészültem tőle. Gyerekek, ez a film szar.

Na nem minden szar benne. A látvány dögös, az akció király, a történetvezetés nem áll le.
Mi akkor a gond mégis?

MINDEN!
Maga a történet.

Először is, mi a retkes fasznak kell időpontot adni, erőltetni ezt a "megtörtént történetalapján" - még ha jövőbeli is a dátum, ez a célja) faszságot? Nem volt szükség rá. Pláne nem így.

Sokan vernyognak amúgy hogy "bezzeg a könyv". A KÖNYV HÓT UGYANAZ, csak még szájbarágós is. Fasznak kell egy mondaton és 10 mp-en túl Salo-szinten szart tömni a néző/olvasószájába hogy pl."hű de szar annak akit kilőnek a játékban". Felfogtuk. Átéltük mi is.

Mert szar érzés ha Átlagos Keményen Dolgozó Kisemberként


az egy év alatt összegrindelt cuccaidat, amivel már SZINTE a középkategóriában érezted magad kilövik alólad és kezdheted előről. Akkor a normálisabbja rájön hogy a rendszer szar és otthagyja a faszba.

Sajna a RPO-ban nem hagyhatod ott. Ugyanis a világ összeomlott, és semmit nem lehet tenni ellene. Az életet egy dolog teszi elviselhetővé miközben szeméthalmokon, radioaktív szmogot lélegezve tolsz valami munkát csak azért, mert lefeküdni és megdögleni túl logikus volna, és vársz a csodára.
Elárulom: ebben a sztoriban nem jön el a csoda. De akkor mégis mi a faszról szól? Elmondom én.

Szóval van Józsi, 12-15 éves Standar kiskölök főszereplő. Okos? Nem. Ügyes? Nem igazán.Pénze van? Van. Pénzes barátai vannak? Bazmeg, mint Willy Wonka az ominózus csokoládégyárból! De szó szerint! A "legjobb haverja" (idézet a filmből) szószerint a vr-játék-világ-gyár ALVEZÉRIGAZGATÓJA!
De van-e valami oka hogy Ügyeletes Idegesítő Kiskölök a Kiválasztott?


LÓFASZT!

De mint ilyenkor szokásos, biztos van ellenlábasa?
Van ám! Méghozzá a Klisében Dagonyázó Rivális Megavállalat! Merthogy van egy ilyen másik vállalat a VR-Világ mellett aki .... Cégeskedik?
Nem derül ki mit csinálnak, de az biztos hogy nem VR-világot. De akkor meg kit érdekel? A kissráccal sincs kapcsolatuk, sőt, senkivel. Egy rakás klón ők, akik NEM CSINÁLNAK SEMMIT azon kívül hogy a pénzüket számolják.


És akkor pár szót A Játékról (MMO), vagy Oázisról (Facebook), vagy miről.
Jó az valamire? Használják azt bármire droghatáson kívül? Hátráltatja esetleg hogy az emberek megoldják az Összeomlást?


LÓFASZT!
A Játk/Oázis csak van, és azon kívül hogy nélküle tökéletesen elviselhetetlen a létezés nincs jelentősége.
De akkor ez egy ilyen ingyenesen elérhető cucc amibe mindenki be van kötve, és legalább kényelmesen telik a nap amíg ki nem hűl a Nap?





LÓFASZT!
Ez egy Pay To Win játék, azaz akinek sok pénze van az fér hozzá a tartalomhoz, és a többieket akár ki is nyírhatja a játékban. Amiből neki semmi haszna, de akinek kilövi az avatárját, az elveszít mindent.
De kurvára útálom az ilyet, mint fentebb is mondtam.

No, ebben a játékban játszik Klónszerű Főszereplőnk. Nem hős, hiszen nem hőies, nincs célja...
Mármint VAN célja.
Ugyanis az Alapszitu az, hogy Mark Zuckerberg meghalt, de végrendeletében közölte, van a programban (AMI KIBASZOTTUL VÉGTELEN, ÉS EGYBEN FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÖZÖSSÉGI HÁLÓ IS) egy easter egg, amiről nem ad semmi infót, de ha valaki megtalálja nagyon yo lesz neki, mert ő örökli az egész Játék tulajdonjogát.

Itt azért felmerül a kérdés: egyéb kérdéseket félretolva, maradva a film keretein belül, TE kire bíznád a tetves "Az Életet Egyedül Elviselhetővé Tevő Dolgot"?
Egy Call of Duty/Doom crossoverre recskázó kamaszra, VAGY EGY TETVES NAGYVÁLLALATRA AMI TUDJA MIT CSINÁL? Ismeri az üzleti trendeket, tisztában van a társadalmi igényekkel, tudatában van a kitermelhető erőforrásokkal, számol a bezetetett technológiák hatásával stb.
Ha a való világbeli kapcsolatokkal nem rendelkező, Pixelből szalajtott (ezzel nem leszólni akarom azt a filmet), pattanásos recskagépre szavaztál - nyertél egymillió istenpontot. Ami pont annyit ér mint egymillió bedőlt kriptovaluta.

Tehát nem érdekel minket a Mary Sue főszereplő, nem érdekel bennünket a "főgonosz", és nem érdekel bennünket a Játék sem. Tud-e menteni valahogy a film?

Tudna.
A végén ugyanis felmerül a lehetőség: kapcsoljuk ki a francba az egészet, és nézzük meg mi lesz. Koncentráljunk mégis a megmenekülésre, és legalább próbálkozva vesszünk oda.
HAHAHAHAHA! Lófaszt!
Először is, a nyereménnyel EGYSZEMÉLYI DIKTÁTORRÁ avanzsál a 12 éves kölök. Ennek minden pontja yol hangzik. #YOLO


Amit amúgy a végefőcím előtt kidob a faszba a film, és mégis megosztja háromfelé a tulajdonjogot AMINEK ELUTASÍTÁSA VOLT A KULCS A NYERÉSHEZ!

Aztán a Gonosz Multicég ÖSSZES ALKALMAZOTTJÁT jól kizárja a faszba a Játékból.
Ne feledjük, ez a Játék adja meg azt a Minimális Pluszt ami miatt az emberek egyáltalán kikelnek reggel az ágyukból!

Harmadikként pedig a Nyeremény két választási lehetőséget adott: Józsi átveszi (Führerként) az Oázist


vagy kikapcsolja az egészet a faszba.
TERMÉSZETESEN Józsi EGYIKET SEM csinálja! Bár nem volt lehetőség, de hetente kétszer "a szolgáltatás jelenleg nem elérhető, megértésüket kérjük, szakembereink már dolgoznak a hiba elhárításán" hibaüzenetet fognak produkálni. Mert ezt az emberek biztosan szeretni fogják.

KURVA ANYÁDAT, AZT!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad