Phineas és Ferb - 2 teória

1) A sorozat alapvetése, hogy 104 naposa nyári szünet, és minden nap építenek valamit - legtöbbször az udvarban, de elmennek Londonba, a nagymamához az erdei házba, meg még ide-oda alkalmanként.

Ám ha nagyvonalúan is kezeljük a történeteket, és ha sem a jelmondat "tudom már mit csinálunk ma" (ami önmagában is vitatható, mert az egyik rész úgy indul hogy egy óriáskörhintát már építettek, az szokás szerint eltűnik, MAJD hangzik el a mondat) sem a látható eltelt idő (pl. rész elején felkelés, rész végén naplemente) nem jelöli az idő múlását azt mondjuk az egyik rész délelőtt, a másik délután történt - no és persze van egy-két "csak álmodta"/karácsonyi különkiadás - akkor is túl sok az a 222 legyártott rész. Meg a filmek.

Ja, és van pár rész amiben tudjuk konkrétan tudjuk melyik nap van, vagy látjuk hogy a gyártási sorrend eltér a sugárzott sorrendtől - ám ezzel se vagyunk kisegítve, legfeljebb feltételezhetjük, hogy az időrend esetleg lazábban kezelhető, és/vagy annak a világnak a naptára nem azonos a mienkkel.

Marad a konklúzió, hogy mikor a két testvér átlép valami időkapun, teleportálón, dimenziókapun, akkor nem a saját világukba térnek vissza. Mivel eléggé a felhőkön járnak,simán előfordulhat hogy ők maguk sem veszik észre a dolgot.

Ezt pár részlet is alátámasztja. Pl. a második "megvetted ezt a nyúlfarmot/furgonkölcsönzőt/akármit és azt hitted nyulak/furgonok/akármik fognak hozzá potyogni az égből" esetben a ffi szereplő egyszerűen nem azonos a többiben előforduló karakterrel.


Vagy korábban láttuk hogy az ázsiai(?) kislány szerelmes Bajiba (az indiai kisfiú), de a Télapó-vadászós részben egy tök másik lánnyal csókolóznak. pláne hogy korábban minden más cserkészlány azt mondta Baji = lúzer.

Valamint magyarázza az állat-ügynökök állandó fluktuációját is.

2) a P&F univerzum matriarchátus, és anyu valójában mindenről tud, és direkt nem néz oda.
Ez magyarázza apu engedékenységét, hogy Candice a főnök, hogy anyu mindig kifogásokkal áll elő ami időt ad a fiúknak... És hogy miért nem leplezi le őket? Mert tisztában van vele hogy a felfedezések fontosak, ha felnőnek sokat tesznek majd a társadalomért.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad