Godzilla against Mechagodzilla (2002)

Szintén ismert Godzilla X Mechagodzilla címen. Persze az se nagy segítség ha meg akarod találni. Marad az évszám és a szerencse.

Ez a korszak miért imád évszámozni? Egy annyira laza kontinuitású franchise-nál mint a Godzilla, ez káros.


Ez kínos:


Az megvan amikor az időjárásjelentésben vmi állat bemászik a kamerába?


Uhm, Godzilla itt egy megalosaurus, vagy miért a név?


Nos, ez a film se lesz világmegváltó, hiába az olyan snittek, mint a dzsipbe szorult katonák halála. Viszont azt hiszem van funkciója a "millenium era" mégoly széttagolt filmjeinek is. Úgy képzelem, megpróbálják a franchise-t emberközpontúvá tenni, ahol az ember nem csak tétlen/tehetetlen szemlélő, akármilyen keményen próbálkozik is.
No és persze a profi kamera, meg a minőségibb CGI végre megfizethető lett.

Tudjátok, a szemantikának megvan a maga haszna.


Azt mondja ugye, újabb godzillaként aznosították a pusztítás forrását.
Valamint elmondja hogy az első mikor bukkant fel.
Csakhogy ha úgy akarjuk, semmit nem mond a közbeeső időszakról. És bár szerintem az eredeti más takart mondani, a feliratozás így sikerült:


Tehát ez az új - a dub szerint - nem először okozott kárt az országban!
És maradva a szemantikánál: azt mondja "raided us", azaz megtámadott minket. De akkor ez nem zárja ki hogy megvédhette az országot egyéb esetekben!

Ezután a miniszterelnökség beszélget a történelemről, amiben az első godzillafilm az oxigénpusztítóval megtörtént, ráadásul "azóta óriás szörnyek gyakran megtámadtak minket" - semmi nem zárja ki hogy Godzilla is köztük legyen.

Lényeg a lényeg, a katonaság azon panaszkodik hogy Mothrát bezzeg eredményesen kinyírták (ez retkon, mert nem nyírták ki), szintúgy Big-Foot Gairát egy másik szuperfegyverrel, de Godzillát nem megy.
A katonaság tudósa meg húsból és fémből épít kihalt dolgokat utánzó robotokat. Azaz megvan a film mondanivalója. És mivel a katonaságnak megvannak az Első Godzilla csontjai...

Aaaah :( A feliratozás javította önmagát :((


A szokásos gyerek-mellékszál:


2003-ra el is készül a gépezet:


Aztán máris szemtől szemben állnak. Jó a film irama. Pont jó, még ha kicsit kényelmes is hogy minden pont akkor történik.
Szóval rakéták szemből:semmi. Rakéták oldalról: semmi. Sugárágyú a szájból: Godzilla menekül! Srácok, nálam már jók vagytok. Hideg FényÁgyú betölt: ám Godzilla telepatikusan meghackeli a godzillacsontvázat és felébreszti Godzilla emlékeit, és ettől minden zárlatos lesz (hé,ha a Függetlenség Napját beszoptátok, ezt miért ne)! De G balra el, szóval a legrosszabb már nem történik meg. Egyébként tök jó hogy kitértek rá, nemzetközileg mit reagálnak a világban eme szuperfegyver kifejlesztésére-megépítésére.



Egy idő után azért csak elkezd motoszkálni a kérdés: miért jön mindig elő Godzilla? 50 évig elvolt a tengerfenéken,és egyszer most sikerült elzavarni. Miért bukkan fel újra és újra? Azon kívül hogy lehessen rá lőni.
Korábban megoldották mondjuk azzal hogy G megy toronyiránt, mert most épp az a heppje, és ennyi elég is volt. Most is kéne. De még így is rohadt jó film.

Azért amikor jön az "indítsuk be újra! // De honnan tudja hogy nem megy megint gallyra?", akkor miért kell az ázsiai bushidot nyomni??? Haver b'zmeg, TUDOD MITŐL MENT GALLYRA. Godzilla üvöltésétől. Tehát ürítsd le a fegyvereket, minimálisan töltsd csak fel,majd nyomd be a magnót! Ennyi! Nem kell ez a becsület-marhaság!!


Haha! Eza japcsi nem "godzsirának" (gojira), hanem godzillának nevezte!!!


A második csata azanimék (és akciófilmek) legjobb hagyományait követi - egy dologban van szar,de azt nagyon.
Elvileg a hidegfény 40% energiát vesz el egyetlen lövéssel. Tehát kit érdekel mekkora károsodása van a gépnek a legvégén, azért nem kelhet fel, mert egyszerűen kifogyott az elem! Ez egyébként a filmeseknek is eszébe jut, de ezen a ponton nagyon beüt a Zs-kategóriás érzés, mint egy Dolph Lundgren filmnél. Viszont bónuszpont jár érte hogy G lehellete nem annyira lézersugár-szerű, mint az eredeti radioaktivitásság.
Szóval megkapja a 8/10-et mégis.
Még úgy is, hogy a vége voltaképpen a Godzilla Raids Again recycleje (ahol jégbe fagyott G).


Voltaképpen ha nem is pusztult el Godzilla, ez mégis az emberiség diadala.


Van még egy stáblista utáni jelenet is, amire jut egy tanulság és egy poén is. A poént nem árulom el.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad