A közösségi média öngyilkossága

Olyasmire gondolok mint youtube, vagy facebook.

A youtube-nál egyértelmű mi a gondjuk: a Társaság mohó mint a fasz, megtartaná magának az összes pénzt, ezért folyton korlátozza ki kaphat a reklámpénzből és ki nem, függetlenül attól mekkora megjelenési felületet biztosít az illető.

Ráadásul az egész akkora, hogy fizikailag képtelenség minden részét ellenőrizni, ezért megjelenik az automatika, ami viszont hülye mint a segg.
És a dolog már akkorára nő, és az automatika annyira hülye mint a segg, hogy már a tévesnek jelzett ítéleteket sem megy ellenőrizni, ami viszont ahhoz vezet hogy egyáltalán nincs emberi ellenőrzés, és mindent letilt az automatika. Egész műfajokat öl meg jelenleg a youtube/google a módszerével, indításként a horrort.

Aztán ott van a facebook. Gyakorlatilag versenytárs nélkül most már. Mellette egy olyan való világgal ahol egyre többet dolgozol egyre kevesebb pénzért, tehát égető szükség lenne ilyen lehetőségre, de persze az mindenkori Állam mindenhol szarik erre, mert ott is csak pénzfelmarkoló mihasznák ülnek.
Az is rendben van hogy az alapján amit te ott csinálsz nyom egy algoritmus reklámokat tol eléd. Nyilván ára van hogy nincs havidíj. DE.

De most már arcfelismerőt futtat, együttműködésben helymeghatározó műholdas programokkal, akkor is ha nem akarod (akkor legfeljebb nem vallja be), követeli a személyi okmányaidat pedig nem hatóság (és ha nem scanneled be nekik akkor törölnek), PLUSZ nem hagyja hogy önszabályozó legyen az egész, hanem ő is rádereszt egy rakás algoritmust. Ami oda vezet hogy a nácik folyton feljelentgetnek téged, és csak ők maradnak.
Mégis mi a faszért vannak a nyilvánosság-beállítások amúgy?



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad