Sorozatfőcímek és az ő fontosságuk

Oké, "klikkbait" cím. Mintha ettől majd többezren olvasnák amit írok XD
Örülök ám mindenkinek.

No, a főcímek általában egy  kis montázs az évad (első pár) részéből. Vagy a pilotból. Néha az egész évadból. Esetleg csak vágóképek tömkelege egy-egy gif-hosszúságú vágással a főszereplőkről. Legalábbis néhányról.
Alatta meg meg szüvegesen rendező, producer, vendégszereplők (guest star,special guest star), az összes főbb szereplő... Meg ugye a cím. És ha van neki, alatta bemondják a rész saját címét is. Legalábbis a szinkronban.Vagy nem. A Lostban pl. annyi volt a főcím hogy beforgatták a"LOST" szót kb. 5 mp alatt, oszt jónapot. A stáblista meg lement feliratként a cselekmény alatt.
Ja, az megvolt hogy a Lost első évada nálunk "Lost - Pokoli éden"címmel futott? Az utolsó évadra gondolva ez ironikusan találó :)

A Bűbájos Boszorkák főcímét megnézve viszont érdekességet találunk: a karakterek fontosságának kábé semmi köze nem volt ott ahhoz, hová kerülnek, vagy egyáltalán felkerülnek-e az introba.
Az 1.évadban (a pilotban biztosan) pl. a Három Boszorka, kiválasztottak meg minden egyike, Alyssa Milano elkerült a képkockák leges legis legvégére. Még az egyetlen évadra szerződtetett, évad végén megmurdelt nyomozó is elé került. Sőt,ezen nyomozó társa (Daryl, alias Kisebbségi Kvóta - amúgy a legnormálisabb karakter jóóóó sokáig), aki tehát mellékszereplő egy mellékszereplő mellett is előbb került megmutatásra, azaz a rangsorban mint Alyssa/Phoebe. Kész vicc.

Ez később persze megváltozott,de akkor jött a Második Évad, és Szomszéd Dan. Meg Szomszéd Dan Lánya.
Namost sokmindent lehet mondani a sorozatról, meg erről az évadról, de óbazdmeg, neked mit mond a stábról ha így nyilatkoznak az évad 22 epizódjából a 6-ban kiírt Lányról hogy "uhm, kiírtuk, mert rájöttünk hogy semmi szerepe nincs a sorozatban"?
Az évadról meg nem árt tudni, hogy ugye a sorozatban amiben a Három Legerősebb Boszorka Megmenti a Világot Vagy Mi,az évados főszál: Szomszéd "mugli" Dan vajon összejön-e egyikükkel?


Az évad - számomra - egyik nagy pillanata továbbá, hogy ismét megkapja az egyik epizódgonosz a GYERTYAUJJAKat!


Az évadban Piper megveszi magának a bárt - később nem győz szégyenkezni majd mindenki előtt milyen csóró, és semmire sem vitte, csak egy baszott bárja van egy olyan helyen ahol már hatan befuccsoltak ugyanezzel, és a bevételből fel tudja újítani a tesóival közös házat, fizeti a megélhetésüket mikor azoknak nincs bevétele (Prue ugyanis fotósnak áll menő régiségkereskedőből Mert Csak, Phoebe meg beiratkozik a felsőoktatásba), és hát az a ház egyáltalán nem kicsi: földszint, emelet, tetőtér!
Egyébként észrevettétek hogy EGYETLEN SOROZATBAN SEM lakik senki lakásban? Legalábbis ahol nem a munkahelyen játszódik az egész? Vagy ha mégis (Big Bang Theory, Jóbarátok), akkor az egy hodály, 200-500 nm-es lakás? Az átlaglakás (aminél ugye a lakások fele kisebb) mekkora? 40 nm? Ezeknek meg akkora lakásaik vannak mint egy fél emelet. Irreális. Ráadásul a csóringer, segélyből élő parasztok is ilyenben laknak, pl. Egy Rém Rendes Család, vagy a Shameless/Szégyentelenek.


Ezt a jelenséget amúgy felfoghatnánk Hülye Reklámnak is, de ott legközelebb (vagy azután,vagy ilyesmi) inkább arról írnék, miért testképzavaros mindenki.

De visszatérve: a Bűbájos Boszorkák 2. évadában van itt minden: emberré változtatott állatok, gonosz boszorkák, újabb anti-ámor, ámor, ellenséges felvásárlással nyomuló üzletember, szellem, életrekelt ninja-gijoe-voodoo baba. Warlock, na az nem nagyon van, a leggyakoribb ellenfél a démonok. Ja,ismét van Gonosz Tudósunk is. Megemlítik A Forrást is, és az évad A Tanáccsal zárul, aminek 5 tagja van, és a 3. évad első részére A Triáddá változik, nyilván mert úgy kettővel kevesebb statisztát kell fizetni.

Alyssa Milano és Shannon Dhoerty kapcsolata a részek alapján a "próbálunk megegyezésre jutni" stádiumban lebeghetett, mármint AM próbált nyalizni SD-nek, amit SD úgy értékelt AM beállt a sorba.
A köztük lévő feszültséget többek közt jelzi a karaktereik képességeinek alakulása: Prue ugye asztrálisan is tud hirtelen miután Phoebe kungfukirálynő lett. Aztán az évad végén egy rész erejéig Phebe repülni is tud, amit Mert Csak (nyilván a színésznő intézte magának) a 3. évadban ismét jóváírnak neki, bár sokat nem kezdenek vele. Viszont Pruedence az egyik részben mellékesen megjegyzi hogy ő aikidozik, és a 3.évadban mindenkinek szét is rúgja vele a seggét, nem hagyva érvényesülni a "harmadik testvért.
Piper mindeközben igyekszik kimaradni mindenből, a lányregényes Dan Vagy Leo hülyeségen kívül gyakorlatilag nincs egy rész, egy történet sem amiben jelentős szerepe lenne. De ez nem jelenti hogy műsoron kívül a színésznőnek ne lett volna véleménye.

A "jajj csak nehogy valaki megtudja hogy létezik varázslat" harmatgyenge lábakon áll azévadban. Nem elég hogy vmi nagynénjük rögvest felakarja áldozni őket egy démonnak örök fiatalságért, de van itt egy időutazós rész, első a sorban amiben ténylegesen utaznak az időben, ahol múltbéli életükben-vagy-mi pénzért adták-vették a varázslatot. Az nyilván nem volt gond...?

Nem hát, hiszen részről részre kábé megint mindenkinek akad új pasi. Jó, jó, Piper innentől lecseng, itt is már szinte csak a két jelöltje között ingadozik (akik közül Leo mikor is került majd a főcímbe? Hahaha!), és majd azzal is leáll.
Egy ideig Pruenak is állandó pasija van... És az a C-színész nem is csak cameoban van itt tehát...
Ja, Szomszéd Dan valószínűleg úgy került a stáblistára, hogy Alyssa Milanoval járt egy darabig, és valószínűleg a lánykával együtt ő vitte a sorozatba. Mármint szerintem, mert az egész téma eléggé X-akta.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad