Poszt-apokalipszi másként

 A Bűbájos Boszorkák két szempontból is érdekes tud lenni a cím témájához.

Az egyszerűbb a cameok. Igen gyakran jelentek meg mellékszereplőként, vagy Aktuális Főgonoszként viszonylag híres színészek a sorozatban. Ez ugye mindig nézőcsalogatónak számít. Jelen esetben olyanokat tudunk emlegetni mint David Caradine, Bruce Campbel, vagy "az a kínai fickó aki mindig gonosz bandatagot játszik". De mit jelentenek ezek a nevek és arcok 50-100 év múlva? Nem lehetetlen kérdés, hiszen VANNAK olyan filmek amiket ennyi idő után is megnézünk vagy mert rákerestünk, vagy mert adják a tévében és nincs jobb (vagy van jobb de unásig láttuk már azokat).
Hosszútávon mégis van EGY értelme a cameoknak/vendégszerepeknek: ezek a színészek nem véletlenül lettek elég híresek hogy ilyenre hívják őket, így játékuk nem rossz, a legtöbb esetben ráadásul egyedi. Az meg mindig jó.

A másik a főcím utáni vágóképek a városról (GoldenGate híd, állandó) - régen voltak városok. San Francisco, Chicago, Detroit, Los Angeles, New York, Washington, Miami, meg ki tudja még mi. Ma? Egy paca a térkép "USA" felirattal, és annyi.Sokszor már kontinensek sincsenek.
Mi ez ha nem világégés?

-------

A Bűbájos Boszorkák 4. évadában sokat nyavajognak Prue miatt (főleg Holly Mary Combs, alias Piper), de valójában a kutyának sem hiányzik. Rose McGowan fiatalos,könnyed, harsány életereje jót tett,ha hetente néztük a sorozat legnagyobb gyengesége egyedül neki köszönhetően fel sem tűnik. Hogy mi az? Egyszerűbb lesz a következő évadnál elmondani ;)

Phoebe befejezi az iskolát (egyetemet asszem), és marad munkanélküli. Ez amúgy eléggé le van szarva, a P3 úgy is ontja magából a pénzt hogy Piper rá sem néz, és hát ha bent lenne felmerül a kérdés: mikor aludna? Mármint ez egy klubb, nyitvatartás jellemzően éjfél-hajnal 2 legalább,ezek meg folyton szétmászkálnak.

Az évad Nagy Ellensége az Minden Gonosznak Forrása. Aki az előző évad utolsó részének utolsó jelenetében látható Luciferből eléggé ledegradálódik egy valamivel-erősebb démonná. Akiazévad közepén kinyiffan,onnantól Cole a démon.
Vagyis valójában A Forrás egy ilyen parazita-entitás ami megszállja a gazdatestet és mikor az meghal, átugrál a legyezőre, vagy valami. Ez magyarázhatja hogy Phoebe gyereke miért nem volt Phoebe és Cole gyerek, hogyan lehetett A Forrás és A Látó gyereke. A Látó végülis a saját testnedveit keverte a varázssütijébe. Szóval elmegy a teória.

Phoebe mellesleg világhíres horoszkópíró-szerűség lesz, ez roppant kemény munka, nem győz siránkozni miatta, de azért ne keseredjünk el, hiába a démonok minden földi és föld alatti szervezettsége, soha senki nem jön rá a Titkos Alteregójára-vagy.mire, kivéve egyszer egy barátságos alak.
Ja, úgy egy rész erejéig ő lesz a Démonok Királynője, de ez nem komoly, tudja ő ezt a Bűbájosság mellett csinálni, béke mindenkinek!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad