Ismerjük meg a Trónok Harcát 60

Hm, Piscal halála benne kérdést vet fel: a Verebek, a KÉM verebek mindössze utcagyerekek voltak EDDIG, akik némi édességért cserébe mindenféle híreket hoztak. Most meg hirtelen gyilkolnak a mesterük szavára? Ez nem ésszerű, nem logikus, ez hülyeség mint Chewbacca az Endoron.

Lancel szenvedése az alagútban ismét a pozőrség mintapéldája. Kierőszakolni próbálja vele egy gyenge író a feszültséget. Ám az erőszak ellenállást szül.

És persze a dolog NEM MŰKÖDHETNE. Az egész Harcos Rend azon alapult hogy "ha megölsz engem, a többi hívem a városban megöl téged. Ha megölöd az összes hívem a városban a híveim a többi városban megölik az összes ismerősödet, és eljönnek utána érted is". Azaz eza lépés polgárháborút jelent. Az az egyetlen logikus lehetőség. Kivéve persze egy ROSSZ ÍRÓ kezében.

Ééés megint szart se látunk.


Mint ahogy hiába veszi le A Hegy a sisakját, tök fölöslegesen teszi, mert nem látunk semmit:


Kivéve persze ha otthon kishotoljuk a képet, és elkezdünk játszani a képélességgel (és a nagyítással):


A Tyrelekről szólva: tudjátok miért kellett Olennának túlélni? Nyilvánvalóan Plot Device Lehetőségként. A Töviskirálynő mindössze azért létezik, hogy ha Grrartin úgy dönt, még párezer főkatonát írhasson fel Dénárosnak. Elvégre Grrartinnál nincsenek karakterek, se történetszálak. Nála könyvelőmérleg van. A könyvelőmérlegben pedig számok vannak. A számok pedig bár fontosak az érintettnek, egyúttal unalmasak mindenki másnak.

Sam shennaniganjával kapcsolatban a legfeszengtetőbb kérdés: mit tudhat meg Sam? Mi az ami megtudható? Mert a nyilvánvaló válasz: SEMMI. De akkor miért töltene a néző ÉVEKET hogy ezt meg is mondják neki?
Pláne hogy ez nem az egyetlen kérdés, és nem  az egyetlen alkalom.

Melisandr száműzetése? Ki nem szarja le? Úgyis visszajön. Ez pusztán egy újrahasznosított esemény: Jorah Mormont száműzetése. SzáműzetéseI.

A "tél"-ről már maga Grratin se tudja szerintem mit jelent.

Áh, jó érzés tudni hogy a teleporterek működnek. Varys is azzal érkezett Dornba.

Ott van az a gond is, hogy Nagy D elvileg kezd megőrülni. Viszont ő az EGYETLEN felépített uralkodójelölt.
Ráadásul marad a probléma hogy a csaj steril. Ki ülhetne hát a Trónra? És nem csak felülni kell rá, de ki hozhatna Békét?
- Daenerys nem, mert nem lehet utóda
- Brandon Stark nem, mert többé nem is ember
- Sansa Stark épp azon van hogy gonosszá váljon, és különben is halott a kutyája
- Arya Stark, HA ő még Arya Stark már nem is ember
- Jancsibohóc nem zárható ki
- Gendry nem szerzett támogatókat, és a többiek túl sok erőfeszítést tettek már, igénye feledésbe merült
- Petyr... Mivel Grrartin gyenge író, és Kisujj Nyilvánvalóan Gonosz, meg aztán hacsak nem folyamodunk a kliséhez miszerint Random Nemest Vesz El, nem maradt kivel házasodjon, tehát meg fog halni. Robert Arnyra meg szót vesztegetni sem érdemes.
- Cersei... Túl van a lehetőségen hogy még szüljön, meg ott a jóslat is hogy nem lesz több gyereke.
- Yara Grejyoj buzi, Theon eunuch, Tyrion meg...
- Euron úgyis meghal.
- A dorniak úgyis meghalnak, amúgysem támaszthatnak igényt az egész Hét Királyság királyság kilenc királyságára.
- a Vasbank meg nem fog elsöpörni egy egész kontinenst, ők a meglévő dolgokból dolgoznak.

Arya maszkolása ellen pedig minden idegszálam sikít. A tied nem?
Elvégre ha ő Arya Stark, akkor nem Senki. A Maszkok mérgezők arra aki Valaki. Ahhoz hogy vki Senki legyen fel kell adnia szemét, száját, nyelvét, vágyait, ellenségeit. Walder Freyt azért nyírja ki Arya mert a Halállostáján szerepelnek. Az Árja Halállistán Arya ellenségei szerepelnek. Tehát Aryának vannak ellenségei. Tehát Arya nem Senki, hanem Valaki. Tehát Arya nem használhatna Maszkot.
Ez ennyire egyszerű.

Feltűnt mennyit emlegetik hogy Havas "csak egy fattyú, így alkalmatlan örökösnek"? Még az egész Ramsay-ügy is erre futott ki. Meg a Lannister-gyerekek ügye. És a dorni szál is pedzegette a fattyak kérdését. A balkézről-valóság afféle szinonímája volt Viráglovag buzulása is.
A másik visszatérő elem pedig a "szeretünk akit szeretünk".
Tehát ki fog derülni hogy Havas valójában Targaryen, akik amúgyis egymás között házasodtak, rövid úton beleszeretnek egymásba Dénárossal, aki aztán csodálatos módon, bikóz medzsik és mertazistenekúgyakarjákdekülönösenazíró hirtelen fogamzóképes lesz. Esetleg le is petézik, közben teljesen megőrül, felzabálják a zombik, brühühü, de a Birodalom újabb 10,000 évig fennáll, The End.
Szánalmas klisés megoldás.
PS: persze a gyereke lány lesz.
PPS: Az egész "Havas az nem Stark hanem Targaryen" dolog mellesleg hót fölösleges. Senkit nem érdekel. nincs szerepe a történetben. Tehát minden ezzel töltött másodperc ablakon kidobott idő.
PPPS: És ott a catchphrase: "Nincs más király mint Észak Királya, aki Stark". Persze ott a másik: "Nem megállítom, összetöröm a Kereket". De megoldható hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon: ha Jani Targaryen vér szerint, és Stark neveltetés szerint.

Btw, észrevette vki hogy a Tullyk úgy tűntek el hogy nem is szerepeltek (az egy Cathery kivételével, aki pedig inkább Stark volt)?

Hé, Deus Ex Machina! A dothraikai nincsenek rosszul a hajókon!
Amúgy hányan is vannak?
Volt olyan 100-150 hajója Nagy D-nek mikor Mérenbe érkezett? Most van 1,000?
A hajóin érkezéskor volt 10,000 ember? Akkor most valahol 67-100K között vannak. Jó sok nomád erőszaktevő barbár akik nem tudnak letelepedetten lakni...
Mindenesetre nem állhat ellen nekik senki.
Oh, ha vki azt gondolná "de hát Euronnak is van 1,000 hajója", annak jusson már eszébe hogy embere viszont nincsen. Dénáros legényeivel kívánta feltölteni őket.

És itt a szexizmus vádja.
A sorozat szerint minden férfi töketlen idióta, bármibe kezd az gallyra megy. A nőknek kell mindig csinálni az irányítást, mert a ffiak a seggüket se találnák meg.
Persze a ffiak végezzék csak el a piszkos munkát, dögöljenek megszámolatlanul, másra nem is jók, hiszen csak vágóállatok.

Tudjátok az nem a "fantasy klisék lerombolása" ha a némileg rögzült, bár az utóbbi pár évtizedben azért jelentősen meggyöngült hímsovinizmust felváltjuk egy legalább ugyanolyan durva nősovinizmussal. Az ugyanolyan rossz, és ugyanaz a klisé, csak a másik irányból.
Né, Varys visszateleportált Dornból?






Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad