House of terror (1960)

Elvben volt ugyanebben az évben egy "The Castle of the Monsters", egy mexikói film, de bár ígéretesen néz ki, a feliratozás nem megoldott, így passz.
Szintén passz, mivel bár szerepel benne fember, semmiféle valós szerepe nincs azon kíüvl hogy biodíszlet szörny.

-----------

A How to Make a Monster (1958) film  az I Was a Teenage Werewolf, és a hasonló címmel rendelkező Frankeinsteines változat folytatása.
Látva az előbbi film "kvalitásait", remélem a stúdió csődbe ment.
Pláne, hogy a tinifarkasunk rohadtul megmurdált az előző filmben.

Oh, miket is beszélek, ez olyan film mint a Rémálom az Elm Utcában azon része ahol kiderül az egész szériát csak filmre forgatták, semmi nem történt meg.
Így mivel nem törekedtek valódi vérfarkast elhitetni velünk, nem is tudom érdemes-e megmutatni a jelmezt:


Amit a reviewk nem árulnak el, önjelölt folytatása szintén az 1935-ös Werewolf of Londonnak, mert a maszkmester azt mondja ő volt annak a filmnek is a maszkmestere, "és megmentette azzal a filmmel azt a stúdiót a csődtől".
Azon túl hogy ez az állítás arra a filmre igaz, fura volt látni hogy farkasember filmet más azon a stúdión kívül sokig senki nem csinált.

Persze csak azért mert a film azt játssza hogy valóság, ez nem zárja ki hogy film legyen,és persze hogy van egy Őrült Tudósunk Aki Hipnotizál (a maszkmester).
Aki egyébként hiába mondogatja hogy "a szörnyfilmeknek végük". Talán végük volt mint listavezetők, és végük mint bejegyzett védjegy, de oh, Hollywood és a B-filmek még csak most fognak belelendülni!

Sajna a 30. percre kiderül hogy a "szörnyek" simán felcserélhetőek, és Buta Sorozatgyilkos mintapéldái, azaz puszta kézzel agyatlanul öldösik a kijelölt célpontot. Egyéniségük nincsen, maszkjukhoz semmilyen módon nem hasonlóan cselekszenek.

Alapvetően okés tv-limonádé, a "klasszikus" szörnyfilmek iránti nosztalgia is megvan benne, de ennyit tud és nem többet. Nem farkasember-film.
Ja, filmtechnikai érdekesség hogy mint a Harry Potter 6 első "tekercse" 3D-s volt, itt az utolsó "tekercs" meg színes.

-------------

A címbeli film is mexikói cucc mint az elsőnek említett, és ahhoz sincsen fordítás.
Az alaptörténete szerint van egy "múmia" ami elektromosság/villámcsapás okán életrekel mint Frankeinstein szörnyetege, hogy aztán a teliholnál átváltozzon femberré.
Te jó ég, egyeseknek tényleg nehéz kitörni a bebetonozott klisékből, eh?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad