Ismerjük meg a Trónok Harcát 21


Huh, A sok gyökér az elejéről elrakta a wisht. Tologathatom vissza a csuszkát (na olyan madarat se láttam élőben), várhatok megint a betöltésre... Ééés sérült forrás. Ha szerencsén van, mind erre a sorsra jut.
-----------
Tegyük fel a kérdést - eddig hányan haltak meg? No nem a statiszták közül, hanem a Stáblistáról.
Az 1. évadban talán 3-an, a 2-ban talán ugyanannyian. És ezek közül hány volt igazi meglepetés? Talán Luvin-mester. Bah!
Ellenben sárkányok sehol, targaryenek sehol, LGBTQ-szervezet sehol, Walder Frey sehol, Arynok sehol, Vadak sehol, Stannis Baratheon épp most vesztett el 200,000 embert, a Starkok mindegy milyen erősek beszorultak - pedig most épp lanisták sem állják útjukat, a Greyjok a fene tudja mit csinálnak de nem törnek A Trónra, Gendry csak egy szökésben lévő kovács, és 13 szemű hollók se röpködnek mán éccakánként...
Marad a Lannisterek, Tyrelek, és Kisujj udvari bohóckodása.
Ismeri más is Az Asszony és Az Ork c. novellát?
Tudod, ha megint elkezdik majd hogy a "nézz lángokba. Látod?" - NEM. Nem látom!
Első bepillantás a hatalmi struktúrába: a 7(?) királyságból 3 fellázadt. Kik is lázadoznak éppen?
Az Erősek biztosan.
A Barátok (baratheon - barath - barát, thx g00gl3) valószínűleg ide számítanak.
Ki a harmadik lázadó? A tyrellek? Azzal épp szövetségesek. A targaryenek? Ne kacagtass. A greyjoyok? Azok a lannisterek szövetségesekén léptek pástra. A Freyek? Az Elkésettektől szerintem egy erős sereg átengedése tőlük nem számít lázadásnak.
És ha HÁROM királyság lázadt fel a lannisterek szemében, akkor korábban miért beszéltek ÖT királyról? 3 + 1 az nálam = 4.
Hű de nőttek a sávhkányok.
A tyrellek... Egy rakás jószínész, egy rakás jó cselszövés - de nincs egyetlen karakter sem közöttük. SOSEM tisztázódik mit akarnak a tyrellek. Ők mind csak Plot Device.
Megértem én hogy Grrarting annyira nem szar hogy ne vette volna észre, ha a Kis Tanács minden tagja saját tervet dédelget az lusta és fantáziátlan. Csakhogy így előállította a problémát hogy eltolta a válaszadást. Gyakorlatilag ugyanazt csinálta mint mikor a hagyományos vallások azt mondják: "A Világ annyira összetett, hogy csak egy nála bonyolultabb valami/valaki alkothatta meg." - válasz-e ez a kérdésre hogyan lett a Világ? TECHNIKAILAG igen, de ugyanakkor csak a valódi válaszelodázása. Mert ha a világ túl összetett hogy magától jöjjön létre, akkor ami létrehozta annak még összetettebbnek kell lennie, így méginkább szükségelteti egy teremtő létét, és ez ateremtő-teremtő szükségelteti egy teremtő-teremtő-teremtő létét és így tovább a végtelenségig.
Tehát szükséges lenne tisztázni, mit akarnak a Tyrellek. De Grrartin van annyira szar író hogy ezt ne vegye észre.
Menteni akarod a mundér becsületét? Idézd fel a könyvekből ha beleírták, mit akarnak a Tyrellek! BIZONYÍTSD hogy az adaptáció töketlenebb mint a forrás!
Na, itt a "lopjunk magunknak hadsereget" részben végre összeszedték a tökeiket, és ahol nem kell ott nem feliratoztak - mert úgyis tolmács visszamondja -, vagy feliratoztak ahol nem derült ki mi a vartyogás. Így kellett volna csinálni kezdettől, ugye.
Mondjuk a magyarok meg töketlen népség, hiszen a népesség jórésze még mindig panaszkodik hogy nem tud angolul. Pedig Pártunk és Kormányunk megmondta: angolul márpedig nem lesz közoktatás, azt úgyis mindenki spontán elsajátítja. Az angol mellett kell 2 másik nyelv. És érettségihez kötelező egy középfokú nyelvvizsga. Diplomához kettő. Nem, az nem gond hogy még ma is jelentős (30+%) úgy kap felsőfokú oklevelet hogy nincs egyetlen középfokú nyelvvizsgája sem.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad