Ismerjük meg a Trónok Harcát 18

Nos, Theonnak sikerült hullajelöltté válnia. Elcseszte a hadműveletet, így bukta mindkét családja támogatását. Szóval ennyi.
Hm, ez eddig fel sem tűnt, de mikor Mr. Greyjoy először találkozott a tesójával, Mr Greyjoyt mutatták be idősebbnek ("Akkor még csak egy pufók kislány voltál!).
Most viszont a jányka aszondja "Egész nap csak sírtál. Odamentem a járókádhoz és meg akartalak folytani".
Eldönthetnék...
Brienne és Dzsémi párosa remekül volt megírva. Azért ne élje bele magát senki - bár sokáig kitart a dolog, nem vezet sehova. Grrartin szaríró, se történetet se karaktereket nem tud írni.
A karakterei tökéletesen egydimenziósak,a történetszálak amiket felvet meg vagy elfelejtődnek, vagy addig írja őket amíg totálisan kifújnak, ezért egyik sem érdekes - az egész csak nyüglődés.
Pedig szép karakterfejlődés lett volna: Jamie a lannister kiderül hogy az egész országban pária mert megölte a királyt. Nem is akármiért (még nem derült ki, majd fog). Végül szerelmes lesz egy Starkokhoz kötődő mellékkarakterbe, jól elárulja az újabb (ezúttal lannister) királyt, és boldogan élnek amíg meg nem halnak. Meg ugye a megformáló színész is azon nagyon kevesek egyike a showban aki ér is valamit a sok Magdi-néni/Vili-bácsi között.
De mint mondottam volt, Grrartin nem tud írni, így egy sorban kell emlegetni korunk másik két óriás rendezőbukásával: Steven Moffattal (aki olyan sorozatokat baszott el mint Jekyl, Sherlock és Doctor Who), vagy JarJar Abrahms (Szart Varrsz, Sztár Track). Bár valószínűleg ide tartozik Michael "robbantsukfel" Bay is.
Tulajdonképpen mi van azzal a maroknyi paraszt ellenállóval hogy így aggódnak a "testvériség" miatt? Érdekel az a 10 ember a francot, nem?
De egyelőre javul a színvonal. Ha jégzombit nem, is látunk tágul a lore (a nagy semmibe), Cersei nagy bejelentése Tyrionnak is olyan milyennek lennie kell, a kis árja is mozgolódik...
Ah, itt említik a tervezett ugrást a cselekményidőben. Mármint hogy "évek kellenek míg felnőnek a sávhkányok", varty, varty, varty.
Grrartin - bizonyítva tehetségtelenségét és hozzánemértését - a könyvekben sem tudta ezt a sajt maga által kiötlött dolgot kivitelezni.
A dolog a tv-sorozatban pedig hamarosan odáig fajul, hogy legalábbis egyes karakterek nyilvánvalóan átmentek a szomszéd forgatásra, és elemeltek néhány Személyi Teleportert JarJar Abrams sztárszekereiből.
Na és itt a másik ordító probléma: tegyük fel Dénáros ül a Trónra. És akkor mi lesz? Mert ezek szerint gyereke nem lehet. A demokráciát meg csak nem találja föl...
És ott a gondom még Oshával is.
Őt rendkívül "titokzatosnak" írták meg, de utólag kiderült hogy csak titokzatosKODÓ. Egész létezése során nem tett semmit, és amit mégis azt nem indokolta semmivel.
Semmi más ő mint egy Plot Device. Egy eszköz, nem pedig karakter. Egy vicc,de annak rossz.
PS: Mi a fasz van a Freyekkel? Nem kéne nekik - nem is tudom - szerepelniük? Ah, várj, kitalálom: ők is csak egy Plot Device.
PPS: És mi van az Arynokkal? Odatervezték nekik azt a csicsa kastélyt azért az 1 részért?


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad