Wolf Blood (1925)

Hát, a Godzilla-filmeket nem folytatom. Elkezdtem a következőt, de untam. Nem mintha rossz lett volna. Jó volt, és ez a lebosszantóbb az egészben. Nem akartak történetet mesélni,csakegy Godilla-filmet gyártani a pénzért. Ehhez minden jellemzőt amitől a filmek működtek összeszedtek, és építettek velük új filmet. De emiatt elveszett a varázslat.

Szóval ez most egy farkasember-film. Az első sajna elégett, abban csak mesélt vmi öreg indián vmi legendát, és szerepe szerint a farkasemberség ott nem átok volt, hanem önként szerzett erő.

Ez a film is néma. Indításként akkoriban lehet-újdonság volt, A cég szabotálja B céget hogy elvegye a földjét a vadnyugaton. Westernsztorinak tök tipikus a western-korszakban. A szabotázs konkrétan úgy megy hogy jól rálőnek a munkásokra megsebesítve őket. A telephelyvezető meg ahelyett hogy a rendőrséget hívná, a cégvezetőt hívja hogy küldjön egy orvost. Aki a cégvezető udvarlója. Aki ennek nagyon örül, mint a képen is látható:


Ha nem lenne egyértelmű, a ffi az orvos aki éppen örül.
Mikor viszont megérkeznek, ő is megtudja hogy a munkavezető jóképű, és ennek egyáltalán nem örül:


Az első 20 percben (a 70 ből, nagyjából a film harmadában) azonban nemhogy a vérfarkasról nem esik szó, de ráadásul a történetet egy shennanigan félvér indián (rasszizmus) alakja uralja.Aki leitatja a favágókat, illetve rádönt egy fát a telep-/munkavezetőre. Akinek ettől semmi baja nem lesz. Khm.

Majd udvarolnak. A lövöldözésről, ami miatt elvileg ide kellett hívni Bill Gates lányát egy szó nem sok, annyi sem esik. Az egészben a csaj jeggyűrűje csak a fickót zavarja. A kis kurva.

10 perccel később eszükbe jut hogy itt tulajdonképpen a társaságok lennének a főszál, és azzal fejbevágják a munkavezetőt megint. Most nem fával, hanem kővel.
Ezért vért kell kapnia. De pont az orvos aki útálja mert rivális, és a félvér aki útálja mert plot, elhatározzák hogy egy épp kéznél lévő nőstényfarkas vérét tolják a pacákba!


A lövöldözős szabotázzsal ezután se tesznek persze semmit, de ez a fake science ez nagy :)

A félvér meg híreszteli, így kapunk egy kicsit a Piroska és a Farkasból (tudjátok: emberként viselkedő farkas, meg favágó).

Végül amikor a telepvezető meghallja a farkasvér-dolgot megőrül, beszalad az erdőbe, de mikor a csaj-vállalatigazgató utánarohan és lesmárolja kijózanodik.
A másik telepvezetőjét felfalták a farkasok (vagy a félvért, vagy valakit).
A doki aszondja bocsi.
Theend.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad