The Undying Monster (1942)

No, ez alig egy órás.

Hah, "megtörtént eset", lol.

Természetesen van (őrült) tudósunk laborral. És megvan a menekülő női áldozatunk is. De legnagyobb hír hogy a központi szereplő is nő!


Valami biztos folyik a házban, mert a családi kriptában valaki elvonszol egy halom bilincset miközben a nyomozók körbenéznek, a komornyik és a női változata echte utalnak rá hogy tudnak róla mi folyik itt a többiek háta mögött, és a főszereplő férfiismerőse eltűntet bizonyos lábnyomokat.

A nyomozati szakasz vége, nem hiszitek el, SZÍNKÉPELEMZÉS:


Sajna vki - a stúdió, a rendező, esetleg a forgatókönyvíró - ellenben roppantmód elhatározta hogy márpedig itten természetfeletti lesz, így mihelyst megvan a bizonyítás,a tárgyi bizonyíték egyszerűen voltnincs.


Nagyon érdekes hogy a szörny bár technikailag farkasember, amúgy lehetne bármi. Szinte nem fontos. Ez a film inkább krimi, vagy egy horror-kísértet-történet amiben a családnak van egy szörnyű titka, mondjuk egy deformált gyilkos gyerek-aki-fenőtt. Vagy méginkább mint az elfajzott család Lovecraft Lesben Álló Rettenet c. művében.
Szintén felmerült jelentősége a szörnynek "olyan dolgok amiket a tudomány (még) nem tud megmagyarázni". A film mondja hogy "még nem", de érezni hogy az író feltételezi, nem is fogja tudni, legalábbis a vallás/mitológia integrálása nélkül - mert természetfeletti.
Végül egy pillanatra meglátjuk a szörnyet - de mivel visszaváltozik emberré, nem igazolható, a nyomozók maguk előtt is tagadják a valóságosságát.




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad