Return of the Vampire (1943)

Na az ilyen filmek hoznak zavarba. Ez most egy vámpír-film? Ha az, miért listázzák farkasemberesként? Csak mert egy pillanatra szerepel benne egy farkasember?
Viszont van benne Lugosi mint vámpír, szóval nézzünk bele. pláne hogy ígéret szinten egy vs film helyett egy együttműködést nyújtanak át. Vajon itt is hazudnak?

Uhm, lol? Attested by - Columbia Pictures?


A szokásos ködben kószál ... Chewbacca? A patkányember? Na jó, nyilván a farkasember...


Őkelme erősen Igor-jellegű karakternek tűnik a vámpír mellett. De ez a Drakula-segítő maga is élőhalott ahogy kimerevítve a képet el lehet olvasni. Sok szerencsét annak aki moziban nézte :P


Megkarózzák vmi fém cövekkel a vámpírt, mert hol is lehetne egy koporsó mint egy temetőben, amire a fember is megmurdel. Because Reasons.
Mindenesetre mivel elfogytak a szörnyek kell az utánpótlás, hát kapunk pár nácit:


Nyugi, csak átrepülnek a város felett és már ki is ássa magát a vámpír!

Femberünk nem sokat csinál a filmben, leszámítva hogy ott van Armand (Ann Rice könyveire emlékszik vki még?) Teslának (tudtam én hogy az a feltaláló gyanús!), és néha ellenkezik hogy ő nem akar gonosz lenni. Egyébként egy sima drakula-remake, a gótikus kastély nélkül a tetejébe.
Mindegy, fő hogy legyen mit kutatni:


Amúgy Nobby és Colon tárasaságában a nő épp a vámpírok létét próbálja bizonyítani. Nehezen megy, mert ha nincs holttest az legfeljebb hullarablás, míg ha megvan a megkarózott holttest az meg gyilkosság (a vámpírok nem bomlanak).

Hát b*meg, Lugosi felrobban bő10 perccel a vége előtt:


Na jó, csak teleportált. Vagy nemtom. De a fember meg Darth Vader, és hőseink tudják hogy van még benne jó, és meg tudják menteni stb.

A Végső Leszámolásba belebombáznak belebombáznak a nácik - akiknek létezniük sem kéne, mert ez az 1. VH alatt játszódik, tehát ezek Időutazó Nácik - és fember máris viszi a nőt:


A legvége (már az után hogy az Időutazó Nácik telibekapják egy bombával a két szörnyet) egész ügyes. A bomló csontvázzal, meg egyáltalán.





Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad