Huse of Frankeinstein (1944)

Bár "Frankeinstein háza" címen fut, valójában egy "minden szörnyet egy filmbe" produkcióról van szó.
Mit mondjak, gyorsan leáldozott a "klasszikus szörnyfilmeknek", lol.

Nos, miután cirkuszával(?) Dracula végigkocsizott valami úton, egy tejesember Máshol kihordja a tejet, csak az a baj hogy a megrendelő mintha nem a tejre menne. Te jó ég, mit nézek én!


Valójában egy börtönben vagyunk, az ott egy foglár volt, a fogoly pedig egy Frankeinstein-fan - akinek a börtönben saját Igorja van!


Miközben tudósunk tervezi a négyseggű majmokat, Igor új testre vágyik, és meg is ígérik neki. Ráadásul egy percen belül meg is szöknek - Dracula utazó cirkuszával!


Azta, vizuális trükk, tökre hasonló mint majd az első Hellraiser-filmben (aminek kb. az volt az egyetlen jó jelenete, leszámítva a kenobita-maszkokat):


Drakula denevértranszformációja/i remekek a kor viszonyai között mérve, és a kocsis üldözés kiváló akciófilmbetét. Sajna a végén kiderül vámpírunk elszámolta magát, és visszaváltozik csontvázzá. De Őrült Dokik ellenlábasát megölte eddigre, így a dolog okés.

Bugyivillantás:


Persze a púpos rögtön szerelmes is lesz a cigólányba, mint az tisztességes ... toronyőrnek? ... illik.

Hééj, emlékeztek a filmre ahol a gát átszakadt és elmosta a veszekedő Frankeinstein Szörnyét és a Farkasembert? Na annak ez kánon folytatása!


A special effectesek megdolgoztak a pénzükért, és ennél a változatnál a kép is ki van tisztítva, éles. És bár feketefehér, meg hát régen készült, de ez az első film a sorban (btw, megvan a fszörny és a fember jégbefagyva) amit akár ajánlani is tudok megnézésre.


Mondjuk rejtély miért a fember olvad ki először, holott vagy egy folyosókanyarral távolabb volt mint a fszörny, de hát ez van. Ne feledjük: a meleg levegő felfelé száll, tehát minél följebb megyünk, annál hidegebb van.

Aaah,a cigólány beleszeret a Daliás Lovagba (aki itt a fember). Nos, ha el tudnánk intézni azt az agyátültetést mielőtt púposunk elragadtatja magát...
Ám a valódi probléma hogy itt a telihold, a kísérlet még háttérkutatást igényel, és a Doki mást kíván kezdeni a rendelkezésére álló testekkel.


Szegény rövid úton meghal eztán, a púpos pedig megtámadja Frankeinstein3-at:


A fszörny kinyírja a púpost, a csőcselék meg bekergeti a mocsárba a maradékot. Ha a Universal innen folytatni akarta, hát nem tudom hogyan. Pont akkora buktának tűnik az ötlet mintamostani szörnyuniverzumuk.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad