Instant tésztás levesek teszt

Végre Vifon-szintre süllyedt egy rakás ilyen instantcucc. Sokat ne várjunk a dologtól, 3 dolgot mégis:

#1 legyen többé-levésbé ehető ízvilágú, és legalább alkalmi fogyasztásnál ne legyünk rosszul tőle
#2 meleg ételt jelent a fogyasztásuk. Szegény ember eledele, de hát 100-150 HUF környékén van jogosultsága.
#3 a tészta töltse ki a gyomrunkat a mennyiségével.

Vifon/Vishu

Ah, az alapjószág. Valószínűleg mindenki ezzel fog próbálkozni először, lévén régóta stabil minőségként van jelent a piacon, és hát stabilan "legolcsóbb"-kategória.
Nem ehetetlen, de hosszútávú fogyasztása egyhuzamban általában nem ajánlott. Pár ízvilág különösen durva lesz, bár ez egyéni ízlés kérdése is. A legdurvább, alkalmanként hányingerkeltő szerintem a garnélrákos verzió (a páncél van beledarálva fűszerként ha vkit érdekel, a távolkeleten ennek nagy hagyománya van), a legehetőbb verzió a fokhagymás, a legközputabb pedig a csirkés.
Általában egy adag fűszer és egy adag olaj van bennük, elvétve belekerül - teljesen random módon, tehát nem ízfüggő -  egy-egy zöldségtörleményes zacskó is. Ezen kis zacskók kinyitása általában kézzel lehetelen, használjunk ollót vagy kést. Az olajat a forró vízbe mártogatva, kanállal kinyomogatva tudjuk alaposan kiszedni.
Ez tekinthető a középmezőnynek, általánosságban 3/5-öt érdemel.



Vifon 2

Van a Vifonnak egy nagyobb zacskójú, és drágább kiszerelése. A tészta most vagy több, de inkább ugyanannyi mint a fentiben, de már határozott ízvilág van benne, garantált a szárítottzöldséges zacskó, sőt, olyat is találtam ami 4 zacskót tartamazott. Ez "kicit cipősz" - már ha beleöntöd a "CHILI" feliratú zacskó tartalmát:


Amúgy bontatlanul ilyen a kiszerelés:


Ja: A fűszereket illik vékonyan szórva lehinteni, különben hajlamos összeragadni! (Egy intenzív keverés ugyan azt is megoldja, de ki akar vesződni, he?)

4+/5


Vifon 3: Vifon Pho


Ez az egyetlen levesecske azért kapott saját kategóriát, mert nem a szokásos tésztát használja, hanem rizstésztát.
Túl intenzív íze nincsen, inkább afféle citromos kézmosóvíz jellege van a dolognak, és a tészta magasabb hőmérsékletet igényel, azaz ne kapcsoljuk le a vízforralót mi magunk (a többi terméknél az ideális hőfok mielőtt felforr a víz, tippre kb. 80-90 C-fok).
Inkább "a változatosság gyönyörködtet" alapon tudnám ajánlani, de mindenképp üdítő színfolt, nem veszteség kipróbálni.


Knorr

Kikerülhetetlenek a "sajátmárkás" utánzatok. Ezek általában (oké: mindig) a  Vifon útján járnak, azaz hasonló mennyiségű tésztát tartalmaznak, ugyanúgy egy zacskó fűszert/plusz zöldséghulladékot, és remélhetőleg olajat is. Mondjuk ebben olaj pont nincs.
Elég rettenetes, markáns knorr-levespor íze van. Nem teljesen ehetetlen, de legfeljebb 2/5.


Zacskós-tasakos porlevesek (Maggi)

Itt a Maggit csak azért említem, mert az mintha nem találta volna fel a tésztás változatot, és egy másik cikkben is benne volt.
Én nem pazarolnám az ilyesmire az időm, mert lehet hogy az íze jelentősen jobb, de végülis nem kapsz mást nem kevés pénzért mint egy bögre ízesített meleg vizet.




Maggi

Van azért a Magginak valóban ide tartozó kiszerelése is:


Az biztos hogy a szaga jó. Sajna azt nem sikerült megérteniük miért rak rajtuk (és a Knorron) kívül mindenki olajos tasakot a cuccba. A tészta sem elég szilárd az én ízlésemnek, ezt a szétfőtt-állagot részemről inkább kerülöm, de hát gondolom ízlés kérdése.


Maggi +1

Lőttem egy ilyet is:


Ez legalább nem a valódi főzőcskét is kívánó Suba-sorozat. Rákeresve úgy néz ki a "Magic Asia" egy egész sorozat, és a németeknél (ausztria?) népszerű - az összes találat német feliratú zacskókat hozott ki.

Nos, nem tudtam észrevenni, bár ez lehet a raktározó és nem a gyártó hibája, hogy nem kicsit összetörve jött elő a tészta, és mondhatni szétrepült mikor kinyitottam a zacskót. Sebaj, összeszedte.
Viszont egyetlen tasak van (itt is, mint a Maggi többi cuccánál), abban rentgeteg fűszerpor. És ennek nagyja érzésem szerint bors.
Egyértelműen vmi miso-levest akartak reprodukálni Maggi-alapporból, de más az állaga, és hát érezni a Maggi-por-ízt.

A tészta is olyan "maggis" azaz hasonló állagú mint a fentebb említett széria.


Mindenféle nagyon-fasza kiszerelésű mega-echte-japán-import-kínai-kimdjongunjóváhagytakoreai levesek

Tényleg kategóriával jobbak ezek. Ez azonban az árukon is meglátszik. És hát továbbra is csak egy zacskónyi meleg vízben áztatott fűszerezett tésztád van.
Végeredmény: az ár/érték arány annyira nem egyezik, hogy ennyi pénzért már valódi ételt is ehetnél!
Most komolyan, 500 HUF-ból levest főzhetsz 2 főre kábé.



Auchan sajátmárkás

Egyszerűen "Auchan" van ráírva. Nem összekeverendő a Vishu-val vagy mással.
Annyira pocsék hogy képet sem találtam róla, magamnak kellett lőni egyet (az eredeti találkozás maradványaitól azonnal megszabadultam).
A "fűszer" jobbára sima só, és abból is valami ízetlen fajta (külön is megkóstoltam, annyira rettenetes volt az egész). A tészta Vifon-méretű lenne, de általában egy része lemorzsolódott még csomagolás közben, azaz annál is kevesebb. Ráadásul kiáztatva a tészta egyértelműen fehér, nem válik sötétebbé a színe mint a többinek.

1/10, de csak mert kevesebbet nem lehet adni! Kerüld el minden áron!

 

Smack

Na ez amennyivel drágább, annyival több és jobb tészta van benne. Ez már rendes étkezésre elég mindenképp a finnyásabbaknak is:


A képen mondjuk pont az van amivel gondom volt, annyiban hogy rettentő megterhelő a beledarált fehérje. A kedvencem inkább a chilis kiszerelés, meg a kacsás. A csirkés picit ízetlenebbre sikerült nekik.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad