Godzilla - Terror of Mechagodzilla (1975)

A "showa-era" utolsó filmje, elvileg nem is önálló film hanem az előző film második fele. Bár hogy ezt hogy sikerült összehozni picit kérdéses így ennek az elején, hiszen a majom-ufo-emberek mind meghaltak a bázisukon egy gyanúsan a SW - New Hope Halálcsillagára emlékeztető jelenetben, és Mechagodzilla is csillámporrá robbant szét:


-------------

No, de lássuk azt a nyesetlen japán változatot! Főcím:


Miután letudtuk az "Ez Történt Az Előző Részben" képsor, láthatjuk amint egy tengeralattjáró kiúszik összeszedni a robot darabjait. És ezt a parton üldögélő Random Hölgyemény távolbalátja:


Ekkor valami uszonyos csotrogány kavar be (szó szerint) a tengeralattjárónak, ami - gyanús módon - eddig nem talált semmit.


A Kacagó Hínárszökevény - bármi is legyen az anyakönyvezett neve - felrobbantja a tengeralattjárót puszta kézzel összegalacsinozva azt. Tuti Godzilla megeszi reggelire a fajzatot. Egyelőre azonban súlycsoportjához illő ellenféllel kell szembenéznie: a Nemzetközi Rendőr Szervezettel!


Ja, és az ufoknak most már ufojuk is van:


Megjött a Gonosz Idegen Tudósunk is a másik oldalon. Komolyan, csak ránézel és letartóztatod. Vagy dezintegrálod, nem kell itt még tárgyalás sem:


Az idegenek lerombolnák Tokyot mert szennyezett és felépítenék saját városuk a helyére, mert a harmadik bolygón lévő bázisukat épp beszippantja egy fekete lyuk, és a terv könnyebben végrehajtható ha felbérelnek egy földi tudóst akit majd sakkban tartanak a lánya elfogásával - de itt a csavar: ezúttal a tudós amúgyis rühelli az emberiséget, mert az nem hitte el neki hogy vmi tengermélyben lakik egy dinoszaurusz amit ő majd jól agykontrollál.
Ki írja ezeket a sztorikat, de tényleg XD

Új bázis, új legénység - szupcsi sisak! Újáépített mechagodzilla.


Közben egy elfogott (? ezmikor történt?) interpol megszökik, elmutogatja mit akar egy csatornamunkásnak, az meg elmondja az interpol központjának, így az ufobázis le van bukva.
Bármennyire bugyután is hangzik ez, Zs-kategóriában kifejezetten működik.
Közben pedig MG majdnem elkészült, már csak agyat kell berakni neki.


Titánszaurusz megint tengeralattjárót reggelizne, de kimegy benne egy tranzisztorbeültetés, így az meg tud szökni.

És itt tulajdonképpen az a bajom hogy ez nem érdekel. Az idegenek ugyanis nem Gonoszak mint az Invasion of Astro-Monster(s), de nem is valami lelketlen céges gonoszságot képviselnek ami manapság olyan népszerű. Egyszerűen Csak Vannak. Egy olyan dolog viszont csak akkor izgalmas ha lehet vizsgálgatni, ezekről viszont még azt sem tudják hogy léteznek. Sőt, felmerült bennem hogy ezek nem ugyanazok az idegenek mint az előző filmben! Senkit nem látok majommá változni.
A Jók meg Random Helyeken tartanak konferenciákat, vagy megfigyelést. Hol vannak ezek a helyek? Miért lényegesek? Miért nem a bázisukon vannak. Miért, miért - ez így nem igazán köt le.
Godzilla is sehol, sehol még csak egy elpusztítandó város sem.
Folytatásként még éppen működik, de itt az alapfilm nem volt valami nagy szám, nem egy 1954-es Godzilla.

No, a hadsereg szokás szerint kivonul, mert nem tud jobbat:


Na jó, tudna. A Szauruszirányító távvezérlést zavargatnák - de a masinát szabotálták!
És az ufók is készülnek - Godzillára!


Abban reménykednek hogy miután meggyengült TS ellen küzdve, ha akkor küldik rá MG-t, az végre legyőzi.

A katonaságnak jó hír, a gépeikkel már nem repülnek neki sziklafalaknak, és távolságot a szörnyektől is tudnak tartani. Már addig, amíg a kaiju fel nem ugrik az útjukba :(

Egy ritka kép arról hogy civilek menekülnek a kaiju elől:


Godzilla kb. ekkor érkezik - és végre nem ő Denver az Utolsó Dinoszaurusz, hanem Godzilla. Az első filmhez hasonlóan fenyegető a kinézete. Szerencsére haragja most másra irányul.


Szóval cicik!


A csaj lesz Mechácska agya. Jó kis megmentés, mi? Btw, én is látom hogy az ott egy díszlet. De a csöcs az csöcs.


Most pár olyan perc következik amiben a két ufo-kaiju rombolja a várost:


Godzilla aztán egyszercsak felbukkan a semmiből. Mittomén - biztos elbújt a hegy mögött.
Elég szumósan tolja a gyík, míg TS jobbára továbbra is csak a farkával legyez. MG meg jobbára nem csinál semmit, felteszem vár a sorára.


Na azért ez kemény:


Godzilla tehát komoly bajban van, szerencséjére az emberek összerakták a szabotált hangfegyvert, így Titanoszaurusz kiesik jobbára. MechaG erre mindent bevet, hogy azt se tudom honnan támad:


De Godzilla mint egy amerikai-foci-csatár átvág minden:


Btw, én nem tudom mi van ezekkel az ufokkal. Hogy ezek most az előzőfilm majom-ember-ufoi, vagy mások. Itt most nem átvillog az arca az egyiknek, hanem letépi az ember-bőrét, és ami alatta van az most vagy majom-ember-ufó, vagy egy reptilián, vagy nemtudom:


Godzilla meg MG fejét tépi le, de meglepetés! Alatta egy kisebbfej van!


Az őrült tudóst kinyírják, de a szerelem örök:


Sajnos a csaj viszont tudja hogy fel kell áldoznia magát, hiszen anélkül Mechagodzilla örökké működni fog.
Az idegenek meg elmenekülnének, de Godzilla résen van:


Nem vagyok biztos benne mi lett Titanoszaurusszal. Az tény, hogy beesett a vízbe, de lehet hogy akkor már halott volt.
Godzilla - egy korszak végén - ismét visszatér a tengerbe.



Ez után a Toho stúdió egy időre jegelni kényszerült Godzillát - csak azért mert óriásszörny már nem lehetett bármit letuszkolni a nép torkán. Hát kénytelenek voltak forgatókönyveket írni. Meglátjuk az elkövetkezendőkben, ez hogy sikerült.
Ez itt kb. az előző film szintjén mozog, azaz nem rossz, csak olyan tv-film kategória. Aminek a vége azért hatásos (és kreatív).

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad