Fűrész Elfűrészelve 5.

Áldozat 40


Név: Seth Baxter
Elrabló: Hoffman
Halál oka: kettévágták
Részvétel oka: hamarabb szabadult és megölte Hoffman lánytestvérét
Jigsaw oka: - (nem ő az elkövető)
Csapda realitása: abszolut zéró. Mégis, mi köze lett volna a kezének a bárd mechanikájához? A dolog csak azért nem kategorizálódik Torture Pornként, mert feltehető a kérdés: ez már megint egy Amanda?
Rejtély: -

Áldozat 41


Név: Peter Strahm
Elrabló: Hoffman
Halál oka: -
Részvétel oka: -
Jigsaw oka: - Hoffman oka: épp követte
Csapda realitása: oké
Rejtély: -

Áldozat 42-46


Név: ? ?, Charles ?, ? ?, ? ?, ? ?
Elrabló: Hoffman
Halál oka: lefejezés, robbanás, áramütés, ?, ?
Részvétel oka: gyújtogatás
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása: zéró. Ha nem állnak neki az első tesztnek mind meghalnak egyszerre, ott rögtön. Az elején a kulcsok öszehasonlítására nem volt sem idő, sem lehetőség, sőt, a filmbeli megoldással még gyorsabbak is voltak. A bombaszoba talán elképzelhető, bár a nyomás és az égés miatt az is elég kétséges. A kád megint lehetetlen, mert a víz vezeti az áramot, így hiába fog meg mindenki egy-egy huzalt, aki a kádba nyúl a teljes erősséget kapja. A vége pedig egyszerű Torture Porn, a valóságban teljességgel lehetetlen. Végső ellenérv pedig hogy egyvalaki biztosan életben marad - ez nem jellemző a Játékokra.
Rejtély: -

Áldozat 29*3 (ne zavarjon hogy időben ez az első)


Név: Mark Hoffman
Elrabló: John/Jigsaw
Halál oka: -
Részvétel oka: copycat
Jigsaw oka: copycat
Csapda realitása: reális
Rejtély: -

Áldozat 41*2

Név: Peter Strahm
Elrabló: Hoffman
Halál oka: ?
Részvétel oka: -
Jigsaw oka: - Hoffman oka: nyomozott utána
Csapda realitása: ?
Rejtély: -


Mi a fasz van a Dobozban? Tényleg, mi a fasz volt a Levélben? Nem vagyok biztos benne, az elején az a kislány a 3. részből Áldozat 24 lánya volt? És mikor fogják végre tesztelni Hoffmant, amint azt az előző film legelején ígérték?
Baxter halálának folyamatos mutogatása pedig már alulról súrolja a Torture Porn szintjét.
Ki a retek az a Donnie Greco? És ki Gus Colyard? Addison Corday? Melyik Jeff az a Jeff Ridenhour?
Ha Hoffman már Áldozat 3-nál együtt dolgozott Jigsawval, kiket ölt meg az előtt Jigsaw, hogy Hoffman látta a lehetőséget egyértelműen rákenni Áldozat 40-et? Pusztán Áldozat 4 és 5 (aki ráadásul Amanda) alapján? Alig hiszem, pláne hogy Áldozat 4 csapdája nem is mechanikus volt (mint Áldozat40-é), hanem ~vegyi. Kellett lennie még legalább 2 hullának, akikről nem tudunk!
Bónusz, hogy a film már mindenhova Játékot akar rakni, még oda is ahova nem kéne, lásd Strahm nyomozó, akit egyszerűen le akart rázni - aztán meg nem simán megölte, hanem feltűnősködött.

Szerkezetileg sokkal jobb mint az 1-3 egy szoba/ház + zsaruk a falmásik oldlaán felállása, de ez csak arra elég hogy ne fulladjon be azonnal. Ráadásul a végén nem haladta történet sehova. Már tudtunk Hoffmanról, a rendőrök egy fikarcnyival sem jutottak előrébb, Jigsawról sem tudtunk meg többet, sőt, a Hoffmannak a 4. filmben beígért tesztje úgy tűnik egyáltalán nem fog megtörténni. Vagy mégis?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad