Fűrész Elfűrészelve 1.

Ah, a 8. Fűrész-film jön, micsoda ... csoda. A széria elvégre elég mélyre ásta magát, és nem is tudom már, az 5? 6? filmmel? Talán vethetnénk rá még egy pillantást, mégis mi okozta a vesztét, miért nem lett belőle a következő Péntek 13, vagy egye fene Halloween franchise. Esetleg Rémálom az Elm utcában.

Kezdődjék a játék!

Áldozat 1:


Név: Adam Stanheight
Elrabló: Amanda
Halál oka: fulladás
Részvétel oka: mert "kukkol" (magánnyomozó)
Jigsaw oka: ?
Csapda realitása (a teszt megnyerhetősége): probléma, hogy a dokival egymás ellen kell küzdeniük, kiírás szerint nem élhetik túl mindketten. Persze lehet hogy J kezdi élvezni a gyilkolást... De egyébként elfogadható - lenne, ha a kulcs menthetetlenül nem veszett volna el, mégpedig úgy, hogy eredetileg olyan helyen volt ahol azonnal megtalálta volna ha nem történik meg a baleset. Illetve meg volt akadályozva hogy a kulcs elvesszen, és ki lehetne halászni a lefolyóból? Csakhogy később láthatjuk (X. film) hogy a láncra kötve éhenhalt...
Rejtély: hogy nem fulladt meg  elájulva a kádba merülve? És miért nem lépett le amíg lehetősége volt rá?

Áldozat 2:


Név: Lawrence Gordon
Elrabló: ?
Halál oka: -
Részvétel oka: mert "istent játszik" (orvos)
Jigsaw oka: ?
Csapda realitása: probléma, hogy Adammal egymás ellen kell küzdeniük, kiírás szerint nem élhetik túl mindketten. Persze lehet hogy J kezdi élvezni a gyilkolást... De egyébként elfogadható. A láb levágása is elmegya film keretei között azon a ponton.
Rejtély: Hogy került a családja (Alison és Diana) a játékba? Ők is játszottak,vagy egyesek "csak kellékek"? Ha "csak kellékek" az hogy egyeztethető össze Jigsaw elveivel? Ha a feladata Adam megölése volt miért hagyta Jigsaw életben? (Mondjuk ez utóbbi indokolható a menekülés módjával.) És ha a doki kijutott, hogy nem találta megsenki a házat (a 2. filmben látjuk hogy nem találták)? Ha egy házból nekem előmászik egy amputált lábú csávó, minimum követema vérnyomokat hivatalból mint hatóság. És ha Jigsaw "megveti a gyilkosokat", miéárt buzdítja, miért szabja célul a gyilkosságot?

Problémák:

Áldozat 3:


Név: Paul Leahy
Elrabló: John/Jigsaw + Hoffman
Halál oka: szögesdrót, lábartéria felszakadt
Részvétel oka: önvagdosás
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása: lehetséges
Rejtély: -

Áldozat 4:


Név: Mark Wilson
Elrabló: ?
Halál oka: szögesdrót, lábartéria felszakadt
Részvétel oka: önvagdosás
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása: lehetetlen. Túl sok a szám, túl kicsi a gyertya. Igazából a számsorok sem különülnek el. Ha elfújja a gyertyát, és elkezdi végigtekergetni a kombinációkat, már sokkal több esélye lett volna. Ráadásul nincs is bezárva. Miért nem szalad ki, az első járókelővel hivat mentőt, rendőrt, lángvágóst, és annyi? Merthogy ellenszer az volt a széfben - de a szoba kulcsáról szó nem esett.
Rejtély: -

Áldozat 5:


Név: Amanda Young
Elrabló: Jigsaw
Halál oka: -
Részvétel oka: drogfüggőség
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása: lehetséges
Rejtély: -

?Áldozat 6?


Név: ? ?
Elrabló: Jigsaw
Halál oka: ópiumtúladagolás
Részvétel oka:?
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása: ?
Rejtély: az alapszitú az lenne, hogy Jigsaw betű szerint véve senkit nem ölt meg. Csakhogy valaki csúnyán túladagolta Amanda kedvéért ezt az alakot! Ez kérem következetlenség.

?Áldozat 7-8?

 
Név: Alison Gordon, Diana Gordon
Elrabló: Zapp Himmel
Halál oka: -
Részvétel oka:?
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása:?
Rejtély: az alapszitú az lenne, hogy Jigsaw az áldozatait ráveszi a "játék"-ra, hogy tesztelje élethez való ragaszkodásukat. Csak hogy ők ketten "csak kellékek". Ez kérem következetlenség.

Áldozat 9


Név: Jeff ?
Elrabló: ?
Halál oka: -
Részvétel oka: ?
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása: lehetetlen. Soha nem volt elég az idő. De mivel még nem volt teljesen beállítva a csapda, így elnézhető a kérdés a filmnek.
Rejtély: Felmerülhet miért volt a pali a csapdában Jigsaw HQ-ján. J nyilván kiakart költözni, azért (l. a 2-3 részt).

Áldozat 10


Név: Zep Hindle
Elrabló: ?
Halál oka: mérgezés és szétverték a fejét
Részvétel oka: ?
Jigsaw oka: ? 
Csapda realitása: ?
Rejtély: -


Összességében a kis költségvetés, a különleges motiváció, a rentgeteg részlet és a pergő forgatókönyv miatt nincs időnk észrevenni a hibákat, illetve hajlamosak vagyunk megbocsátani azokat.
De ez nem lesz mindig így.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad