Amerikai szuperhősfilmek - Doctor Strange (2016)

Érdekes,de nem túlagyalt effektek:


Jó tudni hogy bár holmi filmen kívüli forrás szerint a megatáp-kő ami a filmben van holmi "Infinity Stone", de erről a film nem nyilatkozik, szóvallehet néznianélkül hogy azon aggódnánk hogy kapcsolódik majd a többi filmhez.

Ja, egyébként jelentősen használták a Di Capriós emlék-bigyulálós film városhajtogatós effektjét, lol. Jól áll nekik.

Oh, persze nem hagyhatjuk ki az orvoskodást. Szerencsére nem időzünk itt túl sokáig, ráadásul dögös a zene. És mutatják a műtétet. Nem csak az arcokat látjuk amint "műtenek", de kütyüket, szerszámokat, a paciens darabkáit. Pozitív.


Mint mondtam, hamar túlvagyunk a doktorkodáson:


De komolyan, vanaki szerint ez a kép nem érdekes látvány?

Hála mindennek, az Ancient One-t (szinkronban: Ősmágus) megváltoztatták. Most komolyan, egyik oka hogy soha nem olvastam DS-képregényt a vén kecskepofa volt.


Mint mondtam: egyszerű effektek. Így bár mágiáról van szó, mégis felfogható marad, és az egyre összetettebb, pszichedelikusabb képekhez hozzáedződik az agy.


Az Ősmágus kegyetlen, felelőtlen és arrogáns karaktere kifejezetten szórakoztató, de mégis ami kapcsolatba hoz a filmmel, az a wifijelszó :D
Az egyetlen igazi gond a filmmel a "Mi kell ahhoz hogy...?" kérdés, és a rá adott "Tanulás és gyakorlás.Sok éven át." válasz. Még ha el is fogadjuk hogy vmi más dimenzióban másként telik az idő - nem látjukStrange-t öregedni.
A veszélyérzetet viszont derekasan csepegtetik, így a tanulásifázis bár eltart egy jódarabig, de nem öncélúan van jelen, hanem mint a mostani történet része. Ugyanakkor a főellenség, a renegát varázsló nem gonosz csak mert gonosz. Racionális, érthető - csak nem olvasta el a kisbetűs részt, így morálisan megkérdőjelezhető.
És bár a kapcsolata a csajával nem igazán van megépítve, azért nem feledkezünk elarról az életéről sem:


Ja, ha nem mondtam volna: azért jobb ez a film mint holmi Bosszúállók-marhaság, mert MEGHALNAK BENNE, Nem kamerán kívül, nem 1-2 kósza lélek, nem leomló felhőkarcoló alá temetett névtelen-arctalan senkik, hanem bárki meghalhat, és sokanmegis halnak. A kamera előtt. Nem csak mondják hogy tétje van a dolgoknak, hanem látjuk a saját szemünkkel.
És Dormamu... A felfoghatatlan univerzum-lény amit mágia alkotott. Gyönyörűséges.



Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad