King Kong vs Godzilla (1962)

Hah, ez színes! És vmiért nem godzilla szerepel az első helyen a címben. És ha belegondolunk King Kong eredetileg jó ha 10 emelet magas volt (kb. 30 méter), míg gyík-barátunk 50 emelet magas. Nem épp kiegyensúlyozott, szóval a majmot vszínűleg felnagyították.
'63-ban átforgatták az amerikai verzióra... Ami azóta az egyetlen hiánytalanul fennmaradt verzió.

Az amcsiverzió előzetesen olvasva a különbségeket grandiózusabb, és komolyabb mint a japcsi verzió, egyetlen igazi hibája hogy Godzillát nem az előző film jéghegyében találja, hanem ősidők óta belefagyva. Na bumm, ezt a részletet felejtsük el, amúgy részemről okés. Eltekintve az időnkénti nyilvánvaló félrefordítástól. Pl. hogy lett a tengeralattjáróból lezuhant repülő, én nem tudom. De legalább nem az van mint az eredetiben, hogy Kongot azért nem akarja beengedni a hatóság, mert nincsenek meg az oltásai...

Szóval, míg egy gyógyszergyár elmegy Kongra vadászni (meg valami szóma-bogyókra), addig egy atomtengeralattjáró nekimegy egy földrengések miatt elszabadult világító jéghegynek:


És ott a szörny!


Ismét felemlegetik hogy leatomozhatnák a gyíkot, de persze sose fogják ám megtenni. De godzi nem rest lehellgetni:


És helyenként elég jól néz ki őkelme:


Helyenként.
Közben a Feral ( = Vad) Szigeten, ahol Kong az isten:


De gyorsan megkínálják cigivel a helyi kiskölyköt, azzal szabad a vásár:


Ééés ott az óriáspolip a pálmafák között! Oké, még mindig nem King Kong,de már valami.


Természetesen a bugyabogyó-szörpre pályázik, de csak amíg meg nem gyün a király! (nem, nem Jimmy, nem István, de még csak nem is Elvis)


Cserébe a szolgálataiért miután lerombolta a fél kerítést, felrúgta a szörpöskorsók nagyrészét, de legalább a polipot leverte, elfogyaszt két korsónyi itókát:


Ettől rögtön részeg álomba merül:


Godzilla közben vhogy a szárazföld közepére került, és megtámad egy vonatot. Ami nem próbál elsuhanni. G meg úgy néz ki közben minta sütiszörny a Mupett Showból.






Közben amúgy van egy (az amcsi verzióban szerencsére jelentősen megvágott) szerelmi szál is. A nőcske vergődése a folyóban hihetetlenül gagyi XDXDXD

Kong meg közben kezd magához térni a tengeren (hogy fognak ezek találkozni? És tényleg ennyire ki volt ütve a majom??), hát felrobbantják:


Nem jött be:


Egy óra elteltével a két legenda végre találkozik:


Integetnek egymásnak, majd jót röhögnek mikor G legyak egy arrajáró helikoptert. Majd K labdázni akar egy kéznél lévő sziklával. De G-nek nem tetszik a játék, pocsék a labdaérzéke, nekiáll lehellgetni ami csalás, Kong el is vonul a fejét fogva.
Ez időt adott a katonaságnak, akik ástak egy nagy veremcsapdát, megpakolták dinamittal, és most Godzilla robban fel. Mármint nem robban fel.
De sebaj, közben elektromos kerítést húznak fel. Amit Godzilla ugyan le szokott szaggatni, de ha teheti mégis kikerüli inkább. Kong viszont "erősebb lesz az elektronosságtól". Because Reasons. Na vajon kinek kell szurkolni?

Kong az első aki befut Tokyoba:


Kongra altatót szórnak (azt a gyümölcsöt rakétából kilőve) - Godzi még mindig sehol.


Az alvó Kongot héliumos lufikkal szállítják csatába. Mert mindig van kéznél néhány tonna hélium, nem?


A végső csata nem egy hatalmas valami, bár a WWE biztos szívesen mondaná magáénak. Kb. ez az egyetlen valóban látványos-egyedi megmozdulás azonban:


De mielőtt Kong veszítene belecsap egy villám, és akkor aztán Kong nekilát letuszkolni egy fatörzset G torkán:


Végül közösen szétvernek vmi pagodát, majd beesnek a vízbe mint azelső G vs Angéla-fightnál, végül Kong hazaúszik a szigetére. Godzilla nem bukkan fel.




Összességében egy olcsóbb, akciófilmesebb film ez - hát, legalább könnyen emészthető. Legnagyobb baja persze hogy az amcsi és a japcsi verzióból kell magadnak fejben összerakni egy harmadik változatot...

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad