Így dolgozunk mi - caffeteria

Avagy Béren Kívüli Juttatás. Amit elvben a munkáltatónak olcsóbb lenne adnia mint a bért, de ezt is ellehetetlenítette a fideszkdnp. Nem mintha előtte annyival jobb lett volna a tendencia.

Számos lehetőség lenne ilyesmire, itt most csak 3 fajtával foglalkoznék, lévén azoknak van még némi jelentősége:

#1 bérlet a tömegközlekedésre: ezt valahogy egyszercsak nem adják többé. Mivel enélkül lehetetlen közlekedni egy városban, vagy akár egy faluban aminek több mint egy utcája van, hát ez durva fizetéscsökkentés.
Légyszi adjátok vissza. Ez nekünk majdnem 10,000 HUF. Az elég sok, mikor az ország többsége 85,000 HUF-t keres mindössze. Ezt lehet hogy egy bizonyos gázszerelő havi 800,000,000 HUF-ja felhúzza az átlagszámításkor, de ez minket nem vigasztal.

#2 ruhapénz: sok helyen kéne, de amikor adják, akkor eszetlenül túl sokat adnak belőle. Annyit, hogy általában az egész család abból öltözködik.
Ellenben máshol már a szükséges védőruhát sem adják ki. Ja, hogy nukleáris hulladékot kell egész nap lapátolni? Remélem hoztál sugárvédelmi felszerelést, mert mi nem adunk.
Komolyabban szólva dolgoztam köcsög szörpgyárnál, aminél ipari présbe hajigáltuk a bodzát. Namost a bodza az fog. Kibaszott festéknek is használják, nem véletlenül. És a parasztok nem adtak egy köpenyt sem. Másnap már nem mentem dolgozni.

#3 melegkajajegy: Tudjátok, amíg hidegétel-utalvány volt, addig jóformán tökmindegy volt. Elmentél a boltba, úgyis bevásároltál előre egy hétre, hát rohadtul mindegy volt a címlet.
Osztályvezető Úrnak persze most is kibaszott mindegy. Vezérigazgató Úrnak pláne.
De nekünk Keményen Dolgozó Kisembereknek KURVÁRA NEM.

Mer' nyilván havi 1,000,000 HUF-nál (középvezető: alapbér 500,000 HUF + 50% prémium + kocsi + benzin + laptop + 20,000 kajajegy + ruhapénz + akármi) én is naponta vesepecsnyét, meg homárt zabálnék, étkezésenként 8,000 HUF-ért. Akkor baszottul tökmindegy 500-as, 1000-es, vagy 5000-es címletekben kapom-e az utalványt.
A kretén bunkó vezetők valamiért képtelenek felfogni hogy mivel a kajajegy csak meleg ételre elkölthető (vagy eladom feketén), és vissza nem adnak belőle, ha egyben kapok egy ötezrest az EGY étkezésre elegendő. Jól bezabálhatok belőle persze, de a többi napon éhes leszek.
10 db 500-as címletből viszont TÍZ NAPIG van ebédem (vagy vacsorám)!

Tessék már ezt fölfogni a parasztjának.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad