Amerikai szuperhősfilmek - The Wolverine (2013)

Tudom én hogy szinkronos, de akkor is. Azt is tudom hogy talán nem mindenkinek ugrik be mi az a Rozsomák, de ez a karakter eladja önmagát, bízni kellett volna benne.
Ahogy a filmet is meg kellett volnanézni, és nem összecsapni vmi kritikát a zséért az előző fosadékfilmek alapján (X-men: az Elsők és tsai amiket az azelőtti jó filmekalapján értékeltek túl ugyanezen kritikusok). A néző meg nézze meg a filmet megint, és alkosson önálló véleményt! A kritikus nem végső ítéletet mond, ő csak be akar csábítani a moziba (jó esetben).

Ehhez a filmhez azt kell tudni, hogy Wolverine karaketer a képregényekben meghatározó alkalommal elment szamurájkodni a modern kori Japánba. Mert ez olyan trendi volt mint az Amerikai Ninja.


Azt tehát nem állítom hogy nagy film, de azt igen hogy teljesen korrekt és szórakoztató.
Az első mesterfogás az volt, hogy a Wolverine: Kezdetek mintájára itt is erdőben kezdünk. Azt sem ártott megmagyarázni hogyan kötött ki ott Logan (kilépett azX-menből lelkiismereti okokból), és tették ezt puszta utalással.
Az ázsiai spinkó meg egyszerűen egetrentgető :D


A vele való találkozás az első X-men-filmet idézi, konkrétan első találkozásunkat Logannel: a kocsmai bunyót a helyiekkel, és a nem-épp-rendezett kocsit. De nem csak vmiféle öncélú dekoráció ő. A karaktere ötvözi Nikitát, a Wasabi jpop-csaját, és a szamuráj-szuperhős feelinget. Nem is szólva arról, hogy nem csak az arca különleges ezzela háromszög-alakú fejjel, de színészként is odatesz.

És megint az a szempont: itt az emberek meghalnak. Azaz van tétje a filmnek.
Az akciójelenetek folyamatosak, a harcolók megkülönböztethetők, plusz a dolog a cselekményt szolgálja (nem fordítva, mert ahol a cselekmény szolgálja az akciót....).
Ez az összecsapás pedig külön esszét érdemelne:

Btw, a szinkronos változata SOKKAL jobb.

A stáblista-közbeni jelenet amivel nem vagyok kibékülve. X-professzor miért nem döglött már meg?
Szerencsére létezik ez a  törölt jelenet:


A végső változat hozzáad és érdekesebbé teszi Yu-Gi-Oh karakterét, ez viszont bizonyítja, hogy bár "egy narancssárga sztreccshacuka" AKKOR nevetséges lett volna, de számolatlan kutatásba ölt pénzzel MA megvalósítható lehet.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad