Amerikai szuperhősfilmek - Szuper felsőtagozat (2005)

Jó, ez egy Walt Disney produkció. Bár ez nem jelent azonnal bukást.

Először a vega-bullshitet tudjuk le: "Anyám tud beszélni az állatokkal. Azt mondja azt mondják, nem szeretik ha megeszik őket." - BAZD MEG, a növények is nyilván ugyanezt mondanák! A növények ugynais nem tárgyak, mint hitték az ókorban, meg a középkor java részében!

Viszont rögtön utána egy pozitívum: nemaz üres telefonnal beszélnek! Elfojtott motyogás hallatszik a másik oldalról! Nagy plusz!
A sulibusz sofőrje meg az egyik leginkább eltalált karakter. Egyszerre szereti a munkáját, képességek nélküli szuperhős, Disney-szereplő, és szerethető fickó. Ő a film Fricse (a macskás gondnok a Harry Potterből, csak ez nem gonosz).


Amúgy ja, eléggé Harry Potteres az alapvetés, az iskolát meg maga Tinkerbell/Csingiling vezeti, lol. Ja, és szintén mugli- és varázsló vérvonalakra osztják a világot. A muglik dögöljenek meg azállami iskolákban, a varázsló-iivadékok, még ha nemis tudnakvarázsolni, jogosultak Az Iskolára. Ami itt is kész életveszély, minden nap megpróbálják megölni a gyerekeket már az iskolábajutással, nem szólva a többiről.
És bár küzdenek a varázsvilágon belüli megkülönböztetés ellen - ez a film fő témája -, de ez akkor sem terjed ki a muglikra (nem-szuperekre), akik maradjanakcsak másodrendű polgárok. Ez olyan mint küzdeni a nők egyenjogúsításáért, de megtartania rabszolgaság intézményét. Khm.


Mondjuk legalább a rendező és a castingos tudta mit csinál:


Kivéve itt. Erre nem hiszem hogy feltétlen szükség volt:


Milf?


És mielőtt elfelejtem, tudod kiket hiányolok igazán? A Kötelező Állami Kerettanterv tanárait. Irodalom,matek, biosz, töri, kémia, meg ami még kell. Ők hol vannak?

+1: Poison Ivy:





+2: kérdés: nincs a világon egy szuperhős-őrült biztosításialkusz sem, aki kiszámolta volna mekkora általános biztosítást kéne adóban beszedni egy szupergonoszokkal teli világban? Érdekelne!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad