Amerikai szuperhősfilmek - Szuper ex-nőm (2006)

Egyszerű kis történet valójában Luke Wilson idegesítő arcával a főszerepben, támogatva Uma Thurman túljátszásával és Anna Farisszel aki LW-vel együtt maga a túljátszás utasítás nélkül is.
Igazi sitcom-szituáció: Pasi1 és Nő1 összeveszik, Pasi2-be szerelmes Nő2. Pasi2 összejön Nő1-el, aztán összevesznek, Nő1 zaklatja Pasi1-et. Közben Pasi1 zaklatja amikor tudja Nő1-et. Aztán Nő2 kategóriát lép, összejön Pasi2-vel, Pasi1 ésNő1 pedig kibékülnek. The End of Jóbarátok.

Amúgy szuper-tekintetben Superman-klón(ok)ról van szó: meteor, szupergyorsaság, szupererő, lézertekintet, félrefésült haj.

 
Az ellen meg gazdag mint Lex Luthor.

Rajtuk kíüvl van még egy barát aki folyton arról hadovál hogy minden nőt meg kell kúrni - ő valahogy elfelejtődik egy idő után a filmből.
Azért van egy erénye is a mozinak, mégpedig hogy a szuperhőseit embernek ábrázolja, és nem pusztán azzal hogy van nekik "normális" életük ami mellesleg zajlik, hanem hogy szuperhősnek öltözve is ugyanaz a személy mardnak, nem válnak idealizált, elbukhatatlan valamivé mint általában.
Lássuk be G-Girl gyakorlatilag szupergonoszként viselkedik végig a filmben, mégis nyilvánvaló hogy a nagy nyilvánosság előtt ugynaúgy megőrzi kialakított image-ét.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad