Amerikai szuperhősfilmek - A Megtorló - Háborús övezet (2008)

Elöljáróban annyit, hogy: 1) nem hallottam róla hogy folytatás lenne 2) a kommentek szerint "brutális" 3) nem ugyanaz játsza a Megtorlót mint az előző filmben (2004).

A végén pedig fel kell majd tennünk egy fontos kérdést: létezik-e a Marvel Cinematic Universe?

Nos, ahogy indul az egy hülye vicc. Először is vmi zörgő intróból az szüremlik ki hogy - minő meglepetés - létezik bűnözés. Hát hogy oda ne rohanjak.
Aztán megjön Castle, aki egy kibebaszott terminátor, akinek ráadásul az a szerencséje hogy minden ellenfele kretén. Most komolyan: oké, lelőtte a pilácsot. De aztán bedobott két fényrudat! Ő hogy lát velük, de hogy nem lát rajta kívül senki sem?
És hogyan sikerül forogni a csilláron körbe-körbe? Hogy nem szakad le az egész mára súlyától, pláne a csavarodástól?!?

És hogy a fickó olyan kőkkemény hogy ceruzát szipuzik.



Amúgy ja, van it kökkemény erőszakiság, csak éppen a fele kamerán kívül van, és amúgyis maga az erőszak akarnalétezni a történet helyett, ami viszont elég gyengus. Így ja, jár neki a 18+, de nem azér' mer' vmi hót lenyűgöző lenne, csak pusztán a (jobbára elképzelt) belezések miatt. Viszont nem, nem folytatása az előző filmnek. Egyáltalán nem.

A koponya kb. egyszerjelenik meg, mert UV-s festékkel van felfestve, a gonoszok megegy rakás majomként vihorászó idióta: a szörnypofa, a hannibál-kannibál-pszichopata, a buta nagydarab szolga, és a buta nemtörődöm vékony szolga. A narkós parkourosokról nem is szólva.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad