Amerikai szuperhősfilmek - Constantine (2005)

Na ez is egy JÓ DC-film volt. Sajna megint teljesen önálló alkotás aminél azt sem reklámozták telibe hogy DC, nem tudom mit képzeltek ezek.

Ez a film hozta be a köztudatba Tilda Swintont, akinek hireteln jött hírnevét még a Narnia (következő nagy filmje) sem tudta tönkretenni. Komolyan - az Arany Iránytű jobb volt mint az a hulladék. AZ AI-t egyébként szinte biztos a keresztény-lobbi kaszálta el... (A történet folytatásában a főküldetés hogy "nyírjuk ki Istent").


Ez, meg Kevin Smith Dogmája egyébként azon ritka filmek ahol az angyalok úgy jelennek meg ahogy meg lettek írva: véreskezű mészaárosként. Nem valami töketlen glóriás hárfásként.

Lucifer is tökéletes. Egyszerre lenyűgöző és félelmetes, vicces és elrettentő, és egy picit nem emberi. Összesen egy jelenetben szerepel a film végén - érdemes lenne beraknom, de nyilván ez túlzott elvárás hogy valakinél fent legyen.

A történet kerek, elég a misztikum, az akció, a lore, a segítők, meg minden. Oké, az a lándzsás rohangálás eléggé retro ('80-as évek Sátános horrorjai jutnak róla eszembe), de az sem lóg ki nagyon, és legalább balance-olja Constantine depresszióját.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad