Amerikai szuperhősfilmek - Superman (1978)

No, és akkor az első amit ide is leszinkronizáltak.

Hát, ez aztán elavult. Nem is szólva arról, hogy a főcím kísértetiesen a Star Wars taktusait hozza.
Az első jelenet pedig hogy Józsit, Pistát és Marcsit vmi hiper-börtönbe zárják. Ennek mi köze EHHEZ a filmhez? Semmi.


Egyvalamit sosem értettem a történetben: egy GALAXISOK KÖZT utazni tudó faj hogy a retkes büdös faszba hal ki egyetlen bolygó elvesztése miatt?????

"Mennyi éven át imádkoztam az Úrhoz egy gyerekért!" - Martha, Martha, inkább szexelni kellett volna!
Mindenesetre egy lolita-kisfiú hosszas bámulása után, amit egy rosszarcú kamasz(?) bűmulása követ, Owen bácsi... Mármint Jionathan megnyúvad. Aztán Frankeinsteint játszunk az északi jégmezőkön, nekem meg már herótom van ebből a rosszarcú gyerekből, jöjjön mán Christopher Reeves (akit nem tudok igazán sajnálni, akinek futja saját lóra, palotára, kiserdőre, az deréktól bénán is sokkal jobban fog élni mint én)!


Hogy ott, az Erődben mit történik - az teljességgel zavaros. Az idősík teljesen kusza, és mintha valami másik dimenzióról zagyválna amit bejárnak... Mindegy.
Valahogy mindig ez jut eszembe Supermanről:


De itt ami repül persze Superman.


Ja, és van egy Lex Luthorunk is. Egy kb. Pingvin-szintű főgonosz, aki minden ok nélkül köt bele S-be. Meh, az egyetlen ok amiért ez az izé sikeres lehetett, az a konkurencia hiánya!

PS: Azért 2 pillanat van ami mutatja hogy csak blockbuster volt ez: amikor a rakétát tologatja, meg amikor a magmában állva a kőzetlemezt.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad