A magyar filmgyártás filmjei 321 - Hőskeresők (2013) / Isteni műszak (2013) / A nagy füzet (2013) / Indián (2013)

Egész normális film, de nem fogja tudni lemosni magáról hogy azzal a mondanivalóval/céllal készült hogy "a mocskoskommunisták nézzenek szembe a múltjukkal, nincs köztük egy hős/példakép/akárki sem" - mondja a fideszkdnp ami maga is érintett, és mindent megtesz (2/3, emlékszünk?) hogy ne lehessen hozzáférni a szükséges dokumentumokhoz.

Amúgy ez egy teljesen jó film, remélem a stáb  kap még megbízást. 8/10

---------------

Költség: 305 millió HUF
Ebből közpénz: 205 millió HUF (67%)
Nézettség: 25.6 ezer (~25.6 millió HUF)
Közpénzmegtérülés: 12.5%, ami kár, mert amúgy teljesen élvezhető film.
Jó casting, jó rendezés, kiváló forgatókönyv. Esetleg lehetne tudni forgalmazzák-e online konstrukcióban, vagy DVD-kiadás, vagy valami? TV-ben elvégre nem láttam hogy vetítenék.

8/10 (Bár annyira megáll a modern filmek között is, lehet azokkal is össze kéne vetnem, ott 7/10, ami nagyon erős.)

---------------

Olvassunk bele a film történetébe- még egész friss, alapos okunk van rá, benne élünk a korban amikor gyártották mikor ezt írom.

A történetösszefoglaló szerint a film teljes hosszában vernek két gyerekek. Veri őket mindenki. Még egymást is verik. És ettől lesznek fasza fidesznyikek, mert a mocskoskommunistáktól elszenvedett szenvedések megedzik őket.

Ahha.

A film teli van narrációval, ami a magyarfilmgyártás egyik rákfenéje.

A kölykök persze zsidók. De hogy a fideszkdnp-film képes a nácikat a filmmel szentté avatni mikor megmenti a náci a gyerekeket a szovjet-szövetséges magyartól.
Ezzel valójában holokauszttagadást követ el.

Költség: 1 milliárd HUF
Ebből közpénz: 180 millió HUF (18%)
Nézettség: 27.6 ezer (~27.6 millió HUF)
Közpénzmegtérülés: 15%

PS: a könyv eredetiben ráadáusként vmi csaj kutyával is dug. Ki gondolta hogy jó ötlet az ilyet kiadni?

---------------

Hm.
Az egy dolog hogy magamtól eszem ágában nem  lenne ezt a filmet nézni ahogy lemorzsolódott popsztár indiánnak öltözve realtime (20 perc) megcsinál és eszik egy reggelit (kenyér szel, vajaz, mackósajt előcsomagol stb. 20 percen keresztül),de jó, ha ő ilyen filmetakar csinálni, akkor ez ilyenfilm lesz mondom magamnak. Ez ott fog ülni a semmiben, és a talking headek majd mondják mekkora sztár volt, meg mennyire nem bírt mit kezdeni azzal hogy egyszercsak már nem érdekelte a Blikket.

Namost a 27 percben viszont akkor mi azazátmenet nélküli hangulatváltás?
És minek az olyanmegmozdulások mint a 37. percben, hogy kiáll a marha kiáltozni az erdősemmijének közepén - erre lebotlik a korlátról amire felállt. Minek? A fickó most "béna geek szegény" (ami nem), vagy meghülyült popsztár aki elkezdte hangoztatni hogy őt rendszeresen elviszik az ufók, és mostantól a saját hugyát fogja inni a sivatagközepén remeteként?

Szóval ha a hangulat nem zökkenne ki időnként, illetve nem támaszkodna olyan nyilvánvalóan az Apacsok (2010) indiánozására, lehetne ez jó.
Így is egy ... 4/10, de nem ártott volna megbeszélni valakivel.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad