A magyar filmgyártás filmjei 320 - Coming out (2013) / Elhalgatott gyalázat (2013) / Gingerclown (2013)

Mielőtt folytatnánk a magyar filmgyártás döglődésének figyelését, ejtsünk szót 2013 "eltűnt", azaz nem fellelhető filmjeiről:
- Attila legendája: trailer van és szimpatikus is lenne megnézni. Elvileg bemutatták, de ezt csakarra lehet alapozni hogy azimdb-n lehet értékelni. Elvileg 2014 januárjában került volna moziba, előzetese elkészült. Gyanús hogy nem mutatták be.
- Cycle: először is köszönjük a lehetetlen névadást. Másodszora port.hu 2011-esnek mondja, bár a bemutatás dátumát ők is 2013-ra mondják. Előzetes van. Nem összekeverendő azzal ami az amazon-com-on keresztül nézhető lenne, de az amazon.com online filmforgalmazása nem enged hozzáférést ennek az országnak. Bár hót ugyanaz a gyártási év, a poszter és a cím, mégsem ugyanaz. Állítólag.
- Dolma Lányai: előzetes van, bemutatódátum van.
- Köszönöm, jól: előzetes van, bemutatódátum van.
- Nekem Budapest: előzetes van, bemutatódátum van.
- Regina: köszönjük a címadást... A rettegett Groó Diána újabb bukását "tisztelhetjük". Az eltűnését segítette hogy egy 25 perces, azonos című filmet ugyanebben az évben bizonyos Marta Hernaiz Pidal. Bemutató állítólag történt. Judaizmussztárolás.

**************

A melegek nem szerették mert melegfób, a heterók nem szerették mert melegek vannak benne.

A klisésablonokat egyébként feledteti a keresztény átnevelőtábor eredménye, akik a film végére kigyógyítják melegségéből Csányit, olyannyira hogy ezt magának is elfogadja.

Ja, a forgatókönyvet itt is lopták, csak eredetileg mindenki azt hiszi a főszereplő meleg, pedig nem, és megválasztják a melegek képviselőjének, ahol végül (vmi nbőre hajtva) bejelenti végre hogy ő hetero, és a) csak eddig nem sikerült ezt tisztázni b) érdekében is állt, mert a munkahelyéről épp ki akarták rúgni különben c) ő se hülye hogy visszadobja az ingyenpénzt. Lásd In&Out '97-es film, vagy az Addig jár a korsó a kútra... 2001-ből, vagy valamelyik hasonló.

Tisztázzunk valamit: a nemi identitás NEM DÖNTÉS KÉRDÉSE.

Azért megjegyzendő hogy a Könnyed Nyári Limcsi reményében a népek beültek erre a rasszista baromságra. 142ezer néző reménykedett Csányi Sándorban.

Költség: 400 M HUF
Ebből közpénz: 280 M HUF (70%)
Jegybevétel a költségekhez képest: 47%

----------------

Ezen IZÉ egyetlen célja az mszp irányába való szardobálás, mocskoskommunistázás. Attól a fidesztől, aki a főkommunista mdf-el kormányzott először. Az előtt meg a kdnp kormányzott az überkomcsi mdf-el:


-----------------------

A rendező magyar, minden más ámerikát illeti - rendes volt tőle hogy ráírta "magyar". Legalábbis a port.hu ráírta, és a wikipédia is.
De most mit szépítsük, ez egy "kiöregedett Lance Henriksen film", ez belövi az igényeket.

Egyesek számára talán túl sokat beszélnek, pedig valójában nem. Mit mondhatnék hogy ne lőjem le a poént? Egy régi vidámparkban vannak, amit szellemek kísértenek. És most, hogy mindenki csak found footage cuccokat gyárt, üdítő változatosság.
Nekem tetszett, különösen ahogy a 3D-t használja. Nem abbanéli ki magát hogy az arcunkba dobálja a jégcsákány (Véres Valentin), hanem mintha mi is ott bóklásznánk a fémállványok között néha egyedülhagyva, néha ott menve a karakterekkel, néha mintha szörnyként egyre közelebb lopóznánk hozzájuk hogy aztán újra lemaradjunk.

Részemről megérne akár 8/10-et is,de legyek realista ésadjak "csak" 7/10-et.

Persze nem árt ha ismered a műfajt, és láttál már olyat hogy Gyilkos Bohócoka Világűrből, vagy a Rock'N'Roll Nightmare.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad