Amerikai szuperhősfilmek - A büntető (1989)

Értsd: a Megtorló (The Punisher). Ez volt az első verzió belőle a vásznon. Képregényben 1974-ben írták meg, és valószínűleg ő az első antihős a műfajban. Azért kerülhet a "szuperhősök" közé az énfelfogásomban, mert bár egy kegyetlen gyilkos, de csakis bűnözőket gyilkolászik, azaz sikerül mindig a "jó" oldalon kikeverednie az emberek szemében. Szuperképessége sincs, de van állandó "alteregója" - ennek külön érdekessége, hogy maszkot nem visel, csak egy occsó halálfejes pólót, és ennyi a "kosztüme". De ezígy is elég jellegzetes a "szuperhősnevével" kombinálva.
Érdekesség, hogy csak '86-ban kapott önálló történetet, addig vendégszerepelt más címekben, majd '87-ben kapott saját füzetet.

Rögtön érződik az olcsóság, mert Dolph-papa ugyanabból a szögből, ugyanazzala snittel "lövi le" a főcím összes rosszarcúját. Aztán meg a Bruce Lee-film (A sárkány közbelép, 1973) tükörterme:


Mégis ki rendez be ilyen szobát? És miért nincs Punisheren a koponya? Így ő csak egy második Action Jackson (1988). Viszont jópont hogy igen sokféle fegyyert használ.


Újabb HATALMAS pozitívum, hogy nem vacakolnak eredettörténettel. Megemlítik ugyan, de sokkal az után vagyunk, sőt, a megtorlóhadjáratának következményeivel kell már szembenézni: az amcsi szervezett bűnözés kezd áldozatául esni a yakuzának!

Az akciók realisztikusak de kemények mint egy Charles Bronson film azok unalma nélkül. Nem is olyan rossz film ez mint a híre.
Btw, DL-nek valami fétise van szamurájkardokra?


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad