A Westworld-fiaskó, avagy miért nem működnek a remake-ek

Sz'al lezárult a Westworld első évada.

A HBO már a Trónok Kvarcával sem remekelt túlzottan még az állandó nézők szemében sem az utolsó (utolsó két) évaddal, és akkor kapott a nép egy olyan sorozatot ami "tökre titokzatos" kvalitásából akar megélni. Ezzel persze egy kis gond van:

HOGY A CUCC REMAKE.

Azaz mindenről mindent tudunk, köszönjük szépen, a történet alapjai (emberek bentrekednek egy felnptt-vidámparkban, ahol a robotok-mesterséges intelligenciák elromlanak/nem a várt módon viselkednek, egy feketeruhás cowboy írtogatja főleg hőseinket miközben egyesek azon filozofálnak mennyire tekintsük élőnek a mesterségesen létrehozott személyiségeket, majd a végén felrobbantják az egészet és kijutnak) egyáltlaán nem változnak.

Ezt próbálja a hihetetlenül erőszakos és átlátszóan erőltetett reklámkampány kompenzálni azzal, hogy arra próbálja korbácsolni a néző-rabszolgákat, hogy "ki robot, ki nem", nehogy már gondolkodni kezdjenek és realizálják: ennek abszolute semmi jelentősége nincsen a történet szempontjából.
És mivel ez szolgálná a "rejtély"-elemet, amin kívül SEMMIT, semmi újat nem képes nyújtani a show, hát fölösleges nézni.
Az meg, hogy az 1. évad vége az Útvesztő (2014, eredeti cím: The Maze Runner) remake-jének ígéretével ér véget...

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad