A magyar filmgyártás filmjei 314 - Isztambul (2011) / Nyár utca, nem megy tovább (2011) / Pál Adrienn (2011)

Mai első filmünk előtt nézzük meg, hová lettek 2011 fel NEM lelhető filmjei:
- Ármány és szerelem Anno 1951: a Nemzeti Filmarchívumnak megvan (akármi is a jogutódja).
- A halálba táncoltatott leány: bár az imdb-n rendkívül jó pontokkal áll, azért errefelé mégsem szerzett osztatlan sikert. Előzetes itt. Van premierdátum (ez azért fontos, mert azelőzetes nemfeltétlenül jelenti hogy el is készült a produktum. Ez alapján legalább elvileg tudjuk hogy ténylegesen bemutatták.Csakott tüntetem fel ahol nem egyértelmű elkészült-e a cucc egyéb információ alapján).
- Janus: a leírás a Halászkirály Legendáját (RobinWilliams, 1991) idézte fel bennem, láthatóan sok visszhangja nem volt, ám van egy plakátunk. Illetve egy első hétvégi nézettségi adatunk: 7 fő nézte meg összesen, az egész országban. 7 millát vitt el állami pénzből, ami 1 milla / néző, amivel megdüntött Groó Diána 0.769 milla / néző eddigi rekordját.
- A kék bolygó 3D: ha jól dereng ezt olyan IMAX kisfilmnek gyártották, naná hogy nincs fent neten. Viszont trailer van. Van premierdátum.
- Ki/Be Tawaret: a fene se tudja ez mi, de vagy az előzetese,vagy a főcíme. Van premierdátum.
- Kopaszkutya Kettő: az év elején még megtekinthető volt online, de gyorsan eltűntették. Talán nem véletlenül, mert elmondás alapján nem folytatása az első filmnek semmilyen értelemben, helyette Hoboék felrakták az  egyik utolsó koncertjüket, ráraktak pár tartalom nélküli talking headet megkérdezve önmagukat arról amit már amúgyis elmondtak az első filmben, aztán ennyi.
- Legjobb Szándék: az a nagy szerencséje hogy emlékszem a plakátjára, mert szinte semmi nem fellelhető róla/belőle a port.hu-n kívül,ahol a trailer ROMÁN, hiába vanodaírva hogy "magyarul beszélő", illetve állítja az imdb is hogy bemutatták ebben az országban.
- Magyarország 2011: Fent volt az indafilmen, valamiért itt is "már nem elérhető" jelzés van helyette. De ezek szerint legalább létezett.
- Örvény: nem összekeverendő a "The Deep Blue Sea"c. játékfilmmel. Van egy trailerünk, és annyi. Nem úgy tűnik hogy valaha egy-két fesztiválon kívül be akarták mutatni. Van premierdátum.
- Talán egy másik életben: úgy tűnik ezt nem agyar, hanem német piacra termelték. Viszont ott a linken a trailer, szóvalbár kétséges mennyire "magyar"... Van premierdátum.
- Thelomeris: egy teaserünk van. Az is angolul. A film sosem készült el.
- Út a csillagok alatt - El Camino a világ oltárától a világ végig: Van egy trailerünk, és állítólag volt aki látta. Van premierdátum.
- Visszatérés - Retrace: mivel a film jórészt angol, a magyar beszéd angolul feliratozva van, és román-magyar koprodukció, feltehető hogy nem magyar filmről, hanem román piacra termelt termékről van szó. Van premierdátum.

***************

Első filmünk sztorija értelmetlen:
- adott apuci és anyuci, meg egy gyerek
- apuci félredug, elválik, lelép
- anyuci megőrül, elmegyógyból megszökik "a családban mindenki felháborodik. Pedig neki is ugyanannyi joga van az újrakezdéshez, mint a férfinek." - idézet az ajánlóból.

Azért álljon már meg a menet:
- mi köze a családnak bármihez? Hol vannak azorvosok és rendőrök, ha egyszer a nő kényszergyógykezelésen van?
- miért háborodik fel a család? A nő ŐRÜLT. Inkább aggódjanak.
- szó nincs "újrakezdésről", hiszen a nő ŐRÜLT.
- ha nem volna őrült, akkor viszont ott a magárahagyott gyerek problematikája, akinek ő ha épp nem őrült, akkor gyámja. Akkor rohadtul nincs joga lelépni újrakezdeni. A gyerek nélkül nincs.

Neofeminista faszság, mint a "pénisz a vaginában minden esetben nemi erőszak" bullshit.

Ráadásul hova megy a gyökér? Isztambulba. Muszlim környék. Burkában kell járniuk a nőknek.
A neofeministák hülyék.

De kit küld utána a család? Egyedül? A KISKORÚ GYEREKET! Ez kérem kiskorú veszélyztetése.

Nem is érdemes ezek után foglalkozni a filmmel.

-------------

TECHNIKAILAG elmegy. Az alapötlet egyértelműen Keanu Reaves/SandraBullok Féktelenüljét másolja, másolná, de mint Kis Magyar Film, azaz se bomba, se rendőrök, se száguldás.
Sőt, a film feléig (70-ből 35 perc) eltérítés sincs,csakmegyünk egyik megállóból a másikba Real Time, mintha felülnél egy valódi buszra és unatkoznál.
Mondom, technikailag nincs baja dologgal, tévében 20-25 évvel ezelőtt még meg is néztük volna, de...
HA kiállt volna vele a szakma és azt mondta volna, mostantól ez az etalon,ennyire futja, akkor még megérteném, de így...

4/10

----------------

Pff, TE beülnél egy ilyen cím láttán? Gondolkozz el ezen egy picit.
És ha még azt is elárulom hogy ez nem doku?
És ha hozzáteszem hogy dráma?
És ha azt mondom a főszereplő egy 200 kilós, 90 éves nyanya?

És elárulná nekem vki egy ilyen "az egész unalmas, érdektelen, hosszú szar" tartalmú nézői értékelés miért 6/10-el szerepel?


Vajon mit értékelhetett ennél is rosszabbra?


Fentivel teljesmértékben egyetértek.
Komolyan gyerekek, gyártottunk mi már Valami Amerikát, Üvegtigrist, Zimmer Ferit, Macskafogót, A herceg haladékát, Uristen@menny.hu-t, Argot - hová lettek a múlt ÉRTÉKEI? Semmibevettük az iránymutató jeleket, a mérföldköveinket?

2/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad