A magyar filmgyártás filmjei 294 - Bahrtalo! Jó szerencsét! (2008) / Bakkermann (2008) / Casting minden (2008)

A cím vmi cigány-nyelvű köszönés, csakhogy mint tudjuk acigányoknak nincs nyelve, ezt a világon minden nyelvvizsgabizottság kimondta.

Hm, ez nem doku?

Egy erdélyi magyar és erdélyi cigány (mindkettő etnikum! Állampolgárság, azaz nemzetiség az román! Tehát minda kettő román (is)!) elmennek Ausztriába Agyarországon keresztül (ez utóbbin épphogy csak átmennek az A-H határon), és közben NEM TÖRTÉNIK SEMMI. Ez ugye játékfilm, itten folyamatosan kéne lennie történésnek, hiszen nem doku. De itt szar sincs, da-da-dajozáson kívül.

1/10

Ja, vki megjegyezte: miért nincs román (választható) felirat? És teljesen igaza van.

--------------

Szőke-film, de már anno is moziban néztem meg. Igazából az volt az első film amit végignéztem tőle.
Teljesen értelmetlennek tűnhet elsőre, és másodszorra is, de pont az értelmetlenség ellenére előremenő, naív, előre nem gondolkodó töretlen bizalom és elszántság az ami megfog benne. Mert legalább megpróbálta meglépni a Nagy Álmot, és már azzal győzött.

Nekem 8/10, másnak valószínűleg kevesebb.

---------------

Oláh Ibolyát tolták mindenhova, tehetsége is volt, a népek is imádták, de elbaszta mert egy hülye picsa akinek nem volt jó az ingyenpénz se, de előtte meg azért picsogott mert nem volt pénz.
A munkásságát mondjuk ez nem csökkenti, csakmint ember/karrier/példakép egy szar alak.

Kern hozza ugyanazt a karaktert mint az Apám Beájulna-ban, csak itt már se nem eredeti, se nem érdekes, és tök fölösleges még a lóversenyezése is, ami abban a másik agyar filmben...

Eh, minek erőlködök, ez nem egy ... huh mi volt a címe .... Egy film volt Janice Joplin életéről ha minden igaz. Az énekesnő ott tényleg globális sztár volt, és ugyanakkor masszívan alkoholista. Megemlítették még talán Jim Morrisont (Doors), talán Jimmy Hendrickset is (bár ő inkább drogozott)...
Mindegy, lényeg az kvalitásokkal jobb film volt ennél a 2/10-nél.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad