Egy ok amiért JÓ lesz neked Paks 2. Talán.

Először is nemszabadna "Paks 2"-nek hívni, hiszen nem épül új atomreaktor. Csak a meglévő kap 1 új blokkot (a meglévőnek pedig több mint 1 blokkja van).

Másodszor tudjuk, hogy nem ebben az országban bányásszák a működéséhez szükséges uránt.

Harmadszor tudjuk hogy az egész a fideszkdnp zsebének tömködése és egyéb hülyeségek.

Negyedszer: csak akkor van értelme, ha mentesít a külföldről behozott energiáktól, vagy vészesen elavult erőműveket vált ki.
Mert azt tudjuk hogy nincs már "energiaéhség" mint a 2VH után közvetlen. Ma a világ megtermeli az aktuálisan szükséges energiamennyiséget. Így csak belföldön tudod eladni a megtermelt áramot.
Főleg a külföldről behozott kőolaj és földgáz mennyiségét lehet tehát csökkenteni egy ilyen beruházással.

És pont itt van a dolog kulcsa. Még október elején folyton olyan cikkeket dobáltak ki a hírekben hogy "A németek uniós szinten betiltanák a benzines- és dízelautókat".
Tehát egy atomerőmű, amennyiben a hírek igazak (hogy környezetvédelem/klímaszabályozás/forráskimerülés/közel-keleti háborúk vagy mi miatt belátható időn belül jelentősen korlátozódik a fosszilis üzemanyagok hozzáférhetősége), és képesek vagyunk ellátni a szükséges fűtőelemekkel, tökéletes befektetés, még úgy is hogy.

Persze nem ártana látni mégis mennyibe fog ez kerülni, és hogy tényleg betiltják-e a benzines/dízeles járműveket... És hogy milyen erőműveket számolnak majd fel mellette.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad