A magyar filmgyártás filmjei 284 - Napba öltözött leány (2006) / Nincs kegyelem (2006) / Noé bárkája (2006)

Két keresztény felekezet útálta egymást és erről csináltak egy filmet.

Nekünk semmi közünk olyanokhoz akik azon vitatkoznak háborúzás szintjén, hogy vajon a három kismalacból kettőt most megevett a farkas, vagy az első kettőt mindig szaladt a következő malac házába.

----------------------

A Per magyar, filmes változata. A történetet nincs is értelme megnéznem, ami fontos az a hangulat. Ha az átjön, magasra tudom pontozni. Ha semmi nincs benne akkor meg alacsonyra.

Nos, ha egy élet semmivé válását akarom filmre vinni, akkor azt időrendben teszem.






Ehelyett rögtöna börtönben kezdünk, nem a tárgyalással. Miért?
És nem mondok olyan jópofaságokat hogy "főszereplőkém, ezeknek a rendőrkutyáknakméga seggét is kinyalják, hogy fognák be a büdös pofájukat, nem hagynakaludni".

Nem, ilyenkor Déneskét mindenki szép fokozatosanvegye egyre jobban semmibe. Ne törődjenek azzal amit mond. Ne szóljenek hozzá. Ne nézzenek rá. Az önakasztása legyen egy történet vége, aminél nem sajnálat van a néző szívében, hanem a semmi érzése, hogy már ez sem számít, már attólsem változik meg Dénes élete.

Még a nyavajás "a falubeliek elutasítása" részt is sikerül elbaszni azzal, hogy ahelyett hogya konkrét kiközösítést látnánk egy fókusz-riportként utólag(?) mesélnek kamerába a népek. Mi a szarnak?

-1/10

Komolyan, 2003-2005 már szinte meghozta az életkedvem az agyar filmhez. Aztán az egészet sikerül tönkrevágni 2006-tal.

----------------

Élethelyzetes film, szerintem Nyóckeres beütéssel - legalábbis alapsztori alapján. A szarral összekent arcú pedofil sem igazán vonzó lehetőség.

No és persze az alaphelyzet is elég elcsépelt, miszerint helyiek összefognak és hazudnak valami jó nagyot a nagy zsé érdekében. Már úgy filmügyileg legalábbis, nem feltétlen agyar filmekben.


Indítás: mindenki nyomatja a technót a ház udvarán tökig esőben.
Namost ha Totál Káoszból indulsz, onnan már nehéz fokozni a helyzetet bárhova, márpedig a félreértések, titkolózások, hazudozások kiváltó konfliktusa még sehol nincs ugye.
Az se jó, hogy mivel az 5.percben már megvan a jelentkezés, nem volt idő felépíteni "nagypapát". Inkább tűnik pénzéhesnek akinek ez csak egy újabb stikli mint bármi olyasmi ami miatt meg kéne erőltetnie magát.

De az sem látszik hogy az öregtől egy ilyen lépést a ház lakói "na, megint egy őrültsége" vennének tudomásul, és ők próbálnának alkalmazkodni részesedés reményében.
Az is probléma hogy rentgeteg időt elvisz a többi jelentkezővel való foglalkozás, de azok konkrétan nem válnak történetszállá, csak foglalnak úgy 20-25 perc terjedelmet a filmben, hogy hosszabb legyen.
Kihagyott lehetőségek garmadája.

Gangszta zoli dalbetétje teljesen indokolatlan, és bevallom, öregember és vöröshajú lány kapcsolata inkább tűnik egy Lolitának (súlyosbítva itt a vérfertőzéssel) mint nagyapa-unoka kapcsolatnak. Tudom hogy "szövegkörnyezetből kiragadott", de nézzétekmeg 41:30-42:15 között. Ha ott nem az ágyába invitálja a fiatalságot, akkor nem tudom mit csinál, de án ultragyorsan kivágtam volna a filmemből!




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad