A magyar filmgyártás filmjei 281 - Egy bolond százat csinál (2006) / Életek éneke (2006) / Fehér tenyér (2006)

Heh. Azért jó a tévé, mert önszántadból ilyesmit nem nézel. De ha végignézted, a végére kiderül hogy valójában szórakoztató volt az egész.

5/10

----------------

Doku. Egy rakás hegedűzősről, ilyen falusi zenét adnak elő, tehát nem hangversenyteremben nagyzenekari tagok.

Hazudnék ha azt mondanám élvezhetetlen a film, de nagyon kifejező amita fiatal srác mond úgy 1:05:00-nál,aminek kb.annyia lényege, hogy kábé azt érdekli a műfaj aki csinálja, gyakorlatilag az egész egy kihalt dinoszaurusz, amiről megnézed a spektrumos doksit, de csak a Jurassic Park őrült igazgatója akarja feltámasztani (utóbbi félmondat az én értékelésem).

5/10

------------

Ezt anno nagyon tolták, DVD is ment, valószínűleg külföldre is kitolták - boxoffice adatok mégse sehol.
Az pedig elég árulkodó hogy mindneki egyetlenaspektusról beszél:a testi fenyítésről. Semmi sportolói sikerek, jellemfejlődés, mennyire üt magában a film. Ehelyett háromféle komment van:
#1 a torture-porn kedvelő/ellenző
#2 az "én is sportoló voltam, minket is így vertek"
#3 aki megjegyzi hogy bár a film tempója elvileg lassú mint a Visszatérőben (diCaprio), de pont mint ott ez itt sem probléma, mert van hangulat.

Az eleje fárasztóan indul, ahogy az edző megmutogatmindent: "eza tévészoba, ez a szék, az az asztal, ez az egyik fal, ez a másik fal, ez a harmadik fal..."

Ez egy jó film - csakhogy NEM SPORTFILM. Ez egy torture-porn, azaz szadista módon testileg és lelkileg bántalmazzák benne a népet, és ez egyfajta erotikus élvezetet nyújt. Nem azonos a szadomazo-filmekkel, ahol mindkét fél kölcsönösen beleegyezett a dolgokba - itt jellemzően a szenvedő alany kényszerből szenvedi el az eseményeket.
A műfaj általában arról szól hogy Őrült Gyilkos felszeleteli áldozatát miközben mindketten pucérak - ahhoz képest ez jelentős ugrás - de akkor is fétispornó, és mint ilyen szigorúan 18 éven felülieknek, hiába 8/10!

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad