A magyar filmgyártás filmjei 273 - Brigád blues (2005) / Csak szex és más semmi (2005) / Csöpp szívem (2005)

Doku. Gondoltam megmutatom hogy sikerült megtalálni tartalmiösszefoglaló-ajánlást:


Most akkor gúgül miért nem bírta kidobni rögtön a film saját adatlapját?

A film "mocskoskádárrendszer, mocskoskommunisták, mocskosrendszerváltáselőtt, mocskosoroszok"-ozik azzal hogy tartalma szerint anno árvagyerekeket mentorkodott vmi munkásbrigád - és emiatt mennyire szar lett nekik.
WTF? Örülnének bassza meg hogy valaki foglalkozott velük!, és nem csak az árvaházban gunnyadtak! Más a fél veséjét adná ilyen lehetőségért! Ma is!

A filmesek amúgy mindent megtettek, de ennél unalmasabb alakokat életbe is nehéz találni (egyetemek százéves oktatói közt érdemes keresgélni mindazonáltal ha vki csinál rá projektet).

3/10, mert a filmgyártási részét díjazni kell.

------------

Az aktuális évi "könnyed nyári agyar vígjáték". kicsit laposra sikeredett, de ha végigülöd (végülis ezeket elsősorban mozitermésnek gyártják, ott meg minimális az esély hogy otthagyd), akkor oké, kellemes volt.

4/10

PS: De lehet az is bejátszik, hogy szokatlan a szereplők életkora. Ezek mind 30-40 éves karakterek, míg általában 25 körülinek írják őket, nem középkorúnak. És ez nem hiba, inkább lehet luk, kielégítetlen hiány a filmiparban!
Szólni kéne hólivúdnak...

--------------

Ez eredetileg egy nagyjátékfilm lett volna,amit három kisfilmból raknak össze (ez lett volna az egyik), és aminek a második részét is elkezdték gyártani, de nem lett belőle semmi.
Nyilvánvalóan a Szerelemtől Súlytva-t (2004) koppintja alapként.
Feketefehér, de ez nincs hátrányára. A narráció is koncepció szintjén érdekes, a film szintjén tulajdonképpen működik, kicsit mégis zavaró.

Valahogy az egészben vanvalami zavaró. Nem tudok rábökni, de valami zavar mint szemedben a szösz.
Az egy dolog hogy nyilván nem való mindnekinek, de a történet, az indokok, a kapcsolat útja fel van építve, és szépen is van megcsinálva.

6/10?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad