A magyar filmgyártás filmjei 270 - A miskolci boniésklájd (2004) / A mohácsi vész (2004) / Montecarlo! (2004)

Igazából jusztse érdekelt, hiszen hiába a "megtörténteset", egyszerű koppintásnak tűnik a Bonnie és Clyde-ról, vagy más hasonló USA-filmekről (pl. Thelma és Lewis). Ha meg "Bogart-filmet akarok nézni, akkor megnézek egy Bogart-filmet" - mondá valaki a 900 misiből készülő (megamennyivel túllépik a keretet) Budapest Noirról.
Meg ugye errefelé nincs hagyománya a törvényenkívüli antihősök tiszteletének, szemben az amerikaiakkal, akiknek ugye ott van Billy a Kölyök, Butch Cassidy és a Sundance Kölyök - de a törvény oldalán is szerepeltek náluk törvényenkívüliek kezdve Wyatt Earppel és Doc Hollydayjel, folytatva olyan indián hősökkel mint Geronimo, vagy Őrült Ló (Crazy Horse) és Ülő Bika a Little Bighorni csatából.
Errefelé (Agyarország) viszont a törvényenkívüliség inkább a mindenkori államvezetést juttatja eszünkbe, meg hogy milyen szar nekünk miatta, nem az anarchia végtelen szabadságát, a (sikeres) menekülést-lázadást a(z elnyomó) hatalomtól. Az USA alapítói ugyebár a britt területekről kivándorolt csórók, bűnözők és félművelt alkoholisták voltak - nincs mit szépíteni rajta. Fene, mindenki tudja hogy Las Vegast a szervezett bűnözés húzta fel - és ezzel mindenki jól járt! Egy város nőtt ki egy teljesen haszontalan sivatag közepén, lehetővé téve az átmenőforgalmat a környező területekről, meg különben is. Ugyanígy a marihunana legalizálása az USA-ban ellehetetleníti a mexikói drogkartelleket:


Kezdésként EZ megy EGY teljes percig!

A műfajhoz sem ért a kretén, mert egy ilyen filmet mindig erőszakos képsorral kell kezdeni. Épp raboljon ki valamit a címszereplőpáros, vagy legalább otthon inzultálják.
A vége pedig mindig az a csúcspont ahol a címszereplő meghal. Itt meg valami "örök szerelemről" halandzsázik az egész.

Ha vki el tudja magyarázni miért nem kéne feledésre ítélni ezt a FAIL-t, lehet róla szó hogy az ő pontozását kapja az én 1/10-em helyett.

--------------

Húúú.... Jancsó Mucsis filmszériája elvont amatőrfilmmé degradálódott.
Felejtsük el. 1/10

--------------

Itt is a Mucsi. De itt nem káromkodik, sőt, végre megmutatja hogy tud ám ő tényleg színészkedni, nem csak nyomni a prosztó figurát.

Koltai eljátssza  Koltait (kilóg), Mucsifilmbeli nője meg a Tipikus Agyar Szendelgő Nőstényt tudja hozni pl. a 14. percnél (nem tudom hogya rendező kívánságára, vagy ez színészképzés szintjén általános probléma-e).

Viszont a forgatókönyv egy isten. Tökéletesen építi a történetet, jóladagolja a történést, keveria szálakat. A kedvenc jelenetem a 64. percnél van amúgy.
Féltem hogy egy sima Lola Rennt-klón lesz vagy ilyesmi, de megúszta.
Nem azt mondom hogy ez a film fogja megváltani a magyar filmipart, de kezdésnek nem rossz. Adni kéne tévében. Többször. 5/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad