A magyar filmgyártás filmjei 269 - Fekete kefe (2004) / Getno (2004) / Magyar vándor (2004) / Mix (2004)

Picit megint cserélek az abc-n, csak mer' így szebb.

Ez meg feketefehér.

Ebben is drogosok vannak.

Ellenben nincs tónus, feszültség, érdeklődés, csak enervált flatline. Az meg először és utoljára a Neurománcban állt jól valakinek (valami őshacker arról volt híres hogy visszajött az agyhalálból miután valami szuperhightech computervírus megtámadta az agyát mikor vmi megacég titkaiba próbált betörni).


A film is érzi hogy csinálni kéne vmit,így közepe táján panelban termesztett kecskéje nőtt az egyiknek, és a másik kér belőle egyet, de nincs pénze, de azért kap egyet.
Miért?
Sajna még csak azt se válaszolhatom hogy az író be volt szívva mint Lewis Carol, vagy ETA Hoffman.

1/10

---------------------

Ezmiabüdösfasz.

Be ne dőljél már az úgynevezett ismertetőnek! Ezek alapban kint vannak, és a fasz tudja kicsodák és kinél mit csinálnak, úgy tűnik guberálnak, mint a
-->Dallas Pashamende cigányai.És az egész egynagy szenvelgés, nosztalgikus(?) zongoraklimpírozás, vagy egyszerűen a nagy büdös semmi.
Ráadásul ez a keverék angol-magyar nyelv (esetenként tisztán angol), felirat vagy bármiféle tisztázás nélkül ad egy érthetetlena fele nézőseregnek (sanos), másfelől pont olyan szarul néz ki mint a régi könyvekben a négerek törtangol beszéde belegondolva hogy miért beszéltek volna azok kreténül ha egyszer anyanyelvük volt az angol, körülöttük mindenki beszélte...

Elviselhetetlen. 1/10

------------------

Újszerű megközelítése volt a dolognak, és Szabó Győzővel mindent el lehetett adni. (Mit csinál vajon manapság?)
A filmben mondjuk az ő karaktere pont a legidegesítőbb, hiszen egyetlen poénja van, és az is tettleges.

Nagy előnye volt a filmnek hogy úgy értékelte újra a magyarság fogalmát hogy nem a múltba vágyódott - abból viccet csinált -, hanem azzal kezdett foglalkozni mit kezdjünk a jövővel? Egy globális, multikulturális világban. Ami ha tetszik ha nem ott van, igen, még a Kárpát-medencében is. Az Idő Kárpát-medencéjén minden nép átvonul, és eygütt mindnyájan emberek vagyunk, amit hoztunk azt csak hozzátenni tudjuk a nagy közöshöz, Sangri Lát pedig hiába kergetjük, az csak gyilkos délibáb: élvezd az életet amíg tart, és tudd TE hogy ki vagy, mert a többiek sokan vannak, és másoknak meg te vagy többiek.

6-7/10

-----------------

Nabazmegazér' ilyen címmel utólag megtalálni általában feladat...
És azért lássuk, mennyivel rutinosabban ír összefoglalót az amerikai rendező, mint a hivatásszerűen összefoglalókatíró port.hu weboldal:


Amerikaiként szerintem a fickó ezt rutinból kinyomta, 6/10.
Amiért érdemes megnézni - már persze azon kívül hogy mint a számok is jelzik nem nézhetetlen darab, sőt, már a nézhető kategóriában van), az a zene és a film tempója a három generáció közt (főleg apa és fia szerepel, legtöbbeta legifjabb generáció, harmadik a nagyszülők).
A nagyszülők a fa bútorok, népdalok világa, fater a zongorajáték, keringő, fiúnál a dj-pult, szaggatottan vágott jelenetek, pörgés.
Van valami történet is alatta, meg asszema koncepció nem is tart ki a film 100%-ában, vagy csak minden szereplő (pl. A Lány) is külön témát kapott?
Szóval 6/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad