A magyar filmgyártás filmjei 267 - Argo (2004) / Állítsátok meg Terézanyut! (2004) / Before Dawn (2004)

Yeah, Argo. Mondjuk a címet később (2012-ben) külföld megpróbálta lenyúlni, és mivel ők nagyobb területen terítenek... Meg hát Ben Affleck az Ben Affleck.


Szóval itt az első(?) kis magyar suttyófilm, ami kicsit olyan mint a Fergeteges Forgatás, csak az amerikai álom helyett a magyar álom, és teljesen más típusú vígjáték. De a lényeg valahol ugyanaz. A kis ember nagyot alkot.

8/10, és jobban építi a magyarság legendáriumát mint ezer Sacra Corona!

--------------

Na mit is gondoltam én anno erről? Emlékszem hogy vmi külföldi film koppintásánaktartottam, de most egyre csaka Bridget Jones Naplója jut eszembe, pedig az nem tűnik bullseye-nak. Az is biztos hogy nagyfeminista okádéknak gondoltam.

Afilm úgy indul hogy a csaj szeretői egymásnak adjáka kilincset- nem igazán pozitív érték, nálam legalábbis. Pedig leírás alapján egyértelműen együtt kéne éreznem a nővel. Tehát alapból bukik a "mozdulnak rá a pasik de képtelen normális kapcsolatot találni mert mindegyik csak kalandot keres". Faszt. A kis picsa nem képes elhatározni magát egyik kapcsolata mellett sem, mert neofeminista kurca, akiszerint a pénisz a vaginában az már nemi erőszak, pláne a szülés, elvégre ki engedte meg annak a babának hogy az ő nemi szervéhez nyúljon?


Ráadásul 90% abból áll hogy megy ugyanaz a zongoraklimpírozás: "tü-dü-dü düm-düm-düm" végtelenítve. Ez a hat billentyű.
És hogy a sok távolbanézést feldobják időnként beraknak valami zajosat: egy autósütközést, egy disco ricsaját, ilyesmit.

Vagy a nők elélveznek ettől, vagy akkora mesterségesen felfújt lufi ez mint az NSync.


-------------------

Két kérdés merülhet fel benned: miért angol a címe, és miért egy kínai weblapon lehet megnézni?


Zöldhatárnál embereket csempésznek-csempésznének, de határőrség rajtuküt. Mindenki a végtelen gabonatáblában rejtőzik.
Az egész egy fix, körbeforgó kameraállásból felvéve.
Nem aprózták el, még helikoptert is bérelteka filmhez.

A terjedelem pont megfelelő ahhoz a tartalomhoz amit adni tud, 7/10.

De egy kérdést: ezekheza kísérleti filmekhez kötelező előírás hogy a nyitókép valami végtelen dombos semmi? Fű, homok, ilyesmi? Vagy csak az a legolcsóbb és legegyszerűbb?
Mondjuk vanamelyiknek jól áll, és nem is mindig a legelején van, a Pitch Black is milyen jól jött ki belőle, de mégis. Ez valami genetikai dolog ezeknél?


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad