A magyar filmgyártás filmjei 258 - Zsaruvér és Csigavér I.: A királyné nyakéke (2001) / Előre! (2002) / Eső után (2002)

Bujtor és Kern valamiért (nyilván pénzért) nekiálltak ilyen félamatőr Ötvös Csöpi filmeket gyártani undergroundba. TV-re készültek, ebből már semmi nem volt mozi, és a terjedelem is 1 órára volt vágva.

Zenthe Ferenc a Szomszédokból jól nyomja itt, Kern is, Kállai is odaillik, nőből meg ha már nem tudnak semmit legalább sok van. De Bujtor figurája miért lett ilyen zsiger-szexista?

Nem tudni eldönteni a rövidebb terjedelem végsősoron mennyire tett jót. A filmet jól összerántotta,viszont így kulturálisan a Kisváros stb. 45 perces részeivel kell versenyeznie, annak/azoknak meg mégiscsak jóval több része volt.

Bepróbálok egy 5/10-et, aztán ha túlbecsültem legfeljebb kiderül.

-------------------

Van itt szó ellenzéki politikusról aki ilyen propagandaújságot nyomat, dea főszereplők általános iskolai diákok, meg vmi kormányzati pártvezér, és mindenki a tanárnőre hajt...
Nem tudni elöljáróban ez mennyire fog működni, ugyanis ez a háttér elég hihetetlen. Aki röplapokat nyomató aktivista, az 21. században általában - nem véletlenül - összeesküvéselmélethívő, vagy rögtön neonáci. A nyomdagép otthonra ugyanis meglehetősen drága mulattság.
Kezdetnek.

Meg az, hogy az úttörőkről annyit, hogy én nem lettem volna hajlandó az lenni. Szerencsére pont abban az évben szűntették meg az egészet, nagy botrány lett volna, mert én föl nem veszem azt a komcsi kendőt.
A kisdobos-kék még elment: bár nehezményeztem hogy a tagságomért nem kaptam semmit, se programok, se semmi, de irodalomórán olvastunk valami hülyegyerekről aki lelövette magát vmi 1VH-ban talán, és anno az olyan hősiesnek tűnt, szóval vállalhatónak. De az úttörő? Az sehogy nem volt indokolva, csak valami gyanús párttagságot szaglintott.

A film még nem is volna rossz, a célközönséget kérdőjelezem meg. A célközönség ugyanis azok, akik ténylegesen élteka rendszerben, lehetőleg akik akkor voltak olyan kisdiákok mint a filmbeliek.
Szóval film készült 2002, rendszerben élők 1980-as születésűek vagy régebbiek - hányan kívánnak közüllük visszatekinteni erre a részére a dolognak? Mert mást nem szólít meg a film.

---------------

Na, legalább csak 5 perces rövidfilm. Sőt, igazából 4 perc, a többi stáblista.

Van értelme, de úgy kell felfogni mint egy képet a múzeumi tárlaton, azaz picit próbálj elgondolkodni mire gondolhatott a művész. Végülis 5 percbe kellett belesűríteni mindent, az meg nehéz műfaj.

Szerintem terjedelméhez/műfaján belül 8/10.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad