Hülye reklámok 92 - Vona náci! Leszünk barátok?

Ugye volt egyszer egy migráncsozás, aminek a(z eddigi) tetőpontja vala A népsavazás. Ami annyira nem jött be, de miért nem tromfolnánk egy Alaptörvénymódosítással? (Ideológiailag fontos hogy alaptörvény, így az országban nincs - ideológiailag - alkotmányosság.) Csakhogy ám ehhez köll egy másik párt segítsége/szavazatai.

Egy jelentkező akadt: a Jobbik. Mondjuk nemtom hány % kell a fideszkdnpnek ilyesmihez, nem lehetetlen hogy az Együtt (ami még soha nem működött senkivel együtt), a DK (= Gyurcsány Megélhetési Pártja, aki annyira lejáratta magát az Öszödi Beszéddel nem értem hogyan veheti bárki komolyan annyira hogy szóba álljon vele/szavazzon rá - hé, miért is írjuk a GyMP-t DK-nak? Hülye reklám!), az LMP (= lehet mást csinálni politika helyett, pl. Greenpeace-t játszani a legnagyobb politikai válság idején), a PM és MLP (a szex vaoj mi? a szeretsz vajon mi?) annyira kicsik csak az MSZP jöhetne még szóba a kellő többség miatt.

Jajj, miket is beszélek, hiszen a 2014-es választási eredmények szerint a DK, a PM, az MLP, semaz Együtt NEM KÜLÖN PÁRTOK! Ők egyetlen nagy közös párt! Ők mind az MSZP! Az az MSZP, aminek az élén egy fidezszkdnp-bérenc ül (Mesterházy Attila ha jól dereng a cikk úgy egy hónappal-kettővel ezelőttről)!

Maradt tehát a Jobbik, hiszen:

kdnp = 14. századi keresztény középkor
fidesz = kdnp
mszp = fideszkdnp
DK = mszp
MPL = mszp
Együtt = mszp
PM = mszp
LMP = greenpeace (nem politikai szervezet, kizárólaga "környezetvédelem" érdekli, de amilyen szélsőséges, tiszta Social Justice Warriorként működik, azaz nem képes ellátni méga saját vállalását sem, mert HÜLYE)
Jobbik = nyilaskeresztes korszak (neonácik)

Most fejtegethetnénk mi a különbség a neonáci és a náci között (az ideológia hiánya, az agresszió kritikátlan gyakorlása - az), de ez mind lényegtelen amikor a napoi politzálásról van szó. Mert OTT ha a vkinek a segítségére szorulsz, egyszerűen nem kezded el szidnia jó kurva anyját.

Ahogy ha Putyin/orosz-barátot akarsz játszani, nem kezded el szidni az ő kurva anyját sem, pláne ha vagy 10 évig te magad is azt a szöveget nyomtad hogy '56 ellenforradalom volt (nem volt se forradalom, se ellenforrdalaom, hiszen nem merült fel ideológiai alapú szerveződés sem a hatóság, sem a polgárok részéről. Egyszerűen még a 2VH-ból mindenkinek otthon megvolt a puskája, szokás volt felvonulni, a rendőröknél meg szokás volt puska lenni, oszt vmi zöldfülű újoncnak berángott az ujja).
Másik oldalról meg nem kezded szidni '56 kapcsán Nagy Imre kurva anyját, miután 50 éven át rendszerfüggetlenül toltad neki a hősi imázst.

Visszatérve a Jobbikhoz, ugye miután elkezdtek tárgyalni hogy most miért is szavaznának úgy ahogy a fideszkdnp képzeli (letelepedési kötvény, ugye), másnap nem dobjuk be a Lokál-ba (az az ingyenes, mindenhol szórt "metró"-újság, fideszdnp-kézben), egész oldalas cikkben hogy Vona Gábor, ti. az egész Jobbik náci (vmi Szürke Farkasokat emlegettek, meg egy metálos kézjelet...

Amikor egy héttel később vagy hogykihozták a kommunikációt hogy "a letelepedési kötv.-t azért szüntetjük be mer' költségvetési kérdés", az jó politikai duma. De ez már régen késő kéne legyen! Nem válthatná a nácizást!
Ha a Jobbik (vajon mennyivel jobb a lelövöldözés mint a máglyán égetés?) ezek után megszavazza az - amúgy illegitim, sőt: illegális - Alaptörvény baszkurálását, ami ráadásul teljesen értelmetlen is hiszen olyasmit deklarálna ami amúgyis természetes, akkor HÜLYÉK.

Viszont az kezd érdekelni: ez a kétféle szólamozás; a nagyonhülye (Jobbik = náci!), és a nagyonokos (letelepedési kötvény = nem alku, hanem másmiatt nem lesz) kommunikáció hogyan nem szúrja senkineka szemét? Szándékos-e a kétféle propaganda, vagy egyszerűen nem tudja a bal kéz mit csinál a jobb, és tolnak mindent ami épp az eszükbe jut?

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad