A magyar filmgyártás filmjei 255 - Macerás ügyek (2001) / Moszkva tér (2001) / Sacra Corona (2001)

Hm. Imi dugni akar Tibivel, meg Timivel (Brigivel, de úgy jobban hangzott), aki viszont Józsival akar dugni. Vagy Imivel.

A film hirtelen váltott szegmensekből van összerakva, amik közt az átvezetést főszereplő narrációs szövege köt össze, úgy lesz belőlüük történet mint egy mappába összekapcsolt lapokból akta.

Először úgy voltam vele ez meg mi a szar, de úgy 12 perc után összerakta az agyam hogy ezt el kéne kezdenem figyelni. És szépen elkezdtek fölfelé kúszni a pontok.
Van hangulat, történet, és karakterfejlődés.

Hát semmi köze a manapság divatos szuperhősfilmekhez, és ki kell várni hogy elkapd a dolgot (mondom, úgy 12 perc, ahol meglátja Brigit), de ha megvan, egy jó élménnyel leszel gazdagabb.

5.2/10

------------

Na, ezt a filmet úgy nyomatták mintha heroint próbáltatnának - én mondjuk nem néztem meg anno.
Ahogy nézem nem véletlen fideszmdf (az mdf-részt ügyesen titkolva) propagandaként rendelhette be (hiába "vizsgafilmje" akárkinek), mert minő véletlen a fidesz(mdf) hatalomátvétel az mszp(mdf) kormányzástól történt pont a film története idejében.
Fura(?), hogy ezekben a fidesz-filmekben a frissen-nagykorú ifjúság mindig lop, szív, csencsel, kúr, ÉS EZ ÍGY TERMÉSZETES, azaz pl. soha nem gyün arra rendőrség, hiszen miért jönne, tök legit kokaint szippantve a nagykörút közepén orgiázni, nem?

Amúgy nem tudni miért hívjáka filmet Moszkva Térnek, mert az meg sem jelenik helyszínként, nem hogy ott játszódjon. Én anno azt képzeltem a reklámok alapján hogy ott átmenő személyeket láthatunk, ottani találkozásokat, ilyesmi. Ebből semmi nem úgy van.
Történet sincs, egyáltalán, majdnem mintha vki egyszerűenfelvette volna vmi gimi vagy felsőoktatási intézmény zsúfoltabb folyosói jeleneteit aztán kijelentette "kész vagyok", és szippantott még egy adag kokaint.

Gyakorlatilag picit olcsóbb kivitelű változata az I love Budapestnek. A kettő közül az győz egy vékony hajszállal amelyiket előbb látod, mert a másik utána bikmak, de az elsőnek látottnál legalább a próbálkozást díjazod, vagy mi.

1/10.

-------------


A fideszmdf másik nemzetépítésre szánt darabja. Nem tanultak a Honfoglalás bukásából, és nem fejlődtek az I love Budapest óta, így megkaptuk a Szarsz a Korona(ra)-t.
Itt a bizonyíték extraként, hogy a fidesz már akkor "emúttnyócévezett" amikor még nem is volt "emúttnyócév":


 Ééés EBBEN IS szerepel Fanco Nero, hiszen ki más játszhatna el egy ősmagyart mint egy külföldi?

A film láttán mindenkinek egységesen kellett volna rádöbbennie hogy amit lát az igaz: az Új Adolf Hitler (= Orbán Viktátor) gyártja az Új Niebelung Legendát az Árja Agyar Fajról, és felkötni az első lámpavasra. De nem mertük elhinni. Ma pedig 2 milliónál több külföldi (kettősállampolgár) adja a várban székelő királyi trónuson kokainozó fideszkdnp-vezért és sleppjét vasárnapi boltbezárással, piócás vércsapolásra visszazülklött kórházakkal, 6000 éves világegyetemet prédikáló "iskolákkal", egykulcsos adórendszerrel, visszemenőleges hatályú ad-hoc törvénykezéssel (azaz holnap elvihetnek azért amit ma legálisan tettél meg ha Őfelsége úgy határoz).

Úúúú. Minden negatívumot alátámaszt rögtön a 2. percnél elhangzó "Sietnünk kell, a lázadók a nyomunkbanvannak" mondat, aminek zenei aláfestése lágy fuvolaszó a lassan döcögő szekerek látványával. Ez akkora diszharmónia hogy fölösleges is tovább nézni.

A jelenetek túl hosszúak, túl sokat révedeznek a távolba (akkor is ha ezt ~seregszemlének álcázza a rendező), és a normális emberi agyban fölmerül: mégis mit akartak ezzel? (fentebb elolvashatod a választ)




Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad