A magyar filmgyártás filmjei 252 - Pizzás (2000) / Tanyasi Dekameron (Bizarr románc) (2000) / Werckmeister harmóniák (2000)

A film előtt egy KÉRÉS: ha vki tudna linket a Nexxt c. filmhez, azt köszönném.


Dinamikus, elsőként a magyarokatmegcélzó film, ami egy pizzás-dj-ről szól aki folyton teker, ráadásul a koncepció oda is tart hogy folyamatosan van háttérzene az akkori zenekínálat választékával.


8/10

(bár még 15 percet szerintem kellett volna vágni, a klippszerű felépítés nem teszi abszolút könnyűvé a végignézését. Nem voltak rossz jelenetek, de másfél óra mégis kompaktabb mint 1:45:00)

-------------

Igen, ennek ilyen hülye címe van.
A történetösszefoglaló alapján keveredik benne az Egészséges Erotika ('85), a Trainspotting ('96) és a Plasztik Szerelem (2007).


Az alap~történet kb. hogy falun lakni eléggé leszűkült lehetőségekkel jár, viszont az embereknek néha vannak olyan vágyaik, amiket bár ki lehet elégíteni normális esetben, de ha pl. te nem találsz párt akivel együtt tudnál élni, hát... Történnek dolgok.
És bármilyen is a kapcsolat, sőt: élet amit felépít magának hősünk (mert hős!), az akkor is az egyetlen mód ahogy élni tud, és ha meghökkentő is, de nem törvénytelen, így élhető, és az övé. Ha ebbe valaki belegázol, akkor azember agya elgurul, és megindul mint Charles Bronson Bosszúvágya, vagy hogy agyart mondjak, a Dögkeselyű ('82).

Így bár nem a legnagyobb film, "tévében elmegy" kategória, 5/10.

------------

Miért jutott rögtön eszembe a Wittman Fiúk címe? Pusztán a W miatt? Vagy láttamanno bemutatót, olvastam ajánlót és tudatalatt azért?
Most kiderítjük volt-e alapja. A link azért nem közvetlen hogy lásd, két diszken volt eredetileg, szóval elsőn az egyik fele, másikon a másik. Annak ellenére hogy összesen "csak" 150 perc. Valaki nyilván nem tanult meg tömöríteni.

Tarr Béla "film". Feketefehér.

Itt meg értékeltek is helyettem:


Részemről idézném apámat: "A kurva anyád."
De a 3/10-et nem vitatom el.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad