A magyar filmgyártás filmjei 250 - Jadviga párnája (2000) / József és testvérei (2000) / A kis utazás (2000)

Random fact: számmisztikusok örülnének. 250. poszt 10. hó 25-én (10*25 = 250). Mintha ennek bármi jelentősége lenne.

Azt hiszem ezzel mindent el is mondtunk a filmről:

A kezdés nagyon jó, de a jelenetek túl hosszúak (a vágómunka ott van, de a jelenetek túl hosszúak), és előszeretettel beszélnek érthetetlen nyelveken. A színészi játék túlságosan visszafogott, a szövegkönyvön meg erősen érződik hogy regényfeldolgozásról van szó :(
És bár sokat ágytornáznak, nyalják-falják egymást, de húst azt nem villantanak, ez nem egy szexfilm ::((

Gondolom adhatok egy 4/10-et összességében, de biztos nem többet.

-------------

Warning! Ez nem a 2003-as azonos című film! Csak a cím azonos! A 2003-asnak ráadásul lehet vanegy alcíme is.

Erősensistereg, emiatt 1/10-eznem kéne, de csak érdekelt milyenre sikerült az agyar Színes Szélesvásznú Álomkabát.


Nos, az előadás egy kisebb költségvetésű, kevés szereplős balett modern fülnek is tetsző zenével, olyasmi mint az István a Király rockopera. Ezerszer jobb mint az Attila Isten Kardja ('93), mert eredetien álltak hozzá, nem csak meg akartak lovagolni egy sikeres produkciót.

7/10, de kifejezetten ajánlom. Ha életedben nem fogsz más balettot látni (ki nézné azt önszántából???), már csak azért megéri.

-------------------

Vajon van ennek köze a Nagy Utazás c. dalhoz?
Mindenesetre az ugyanbíztató hogy "közönségdías lett", de azzal a társinfóval már nem tudok mit kezdeni hogy "a 31. Agyar Filmszemlén". Mikor volt az? Egyáltalán, milyen elismertséget jelent a díj? Azt tudom hogy időnként kiosztják, de hogy? Postai úton? Nem lehetne egy órás műsort rittyenteni köré évente egyszer, amitől lenne kis nézettsége az M1-nek vag éppen mi a neve?
Nem kéne bele nagy felhajtás, csak mondjuk felsorolni az adott kategória jelöltjeit, és a nyertes filmelőzetesét benyomni míg személyesen felfárad a színpadra és átveszi a díjat. Az egész mondjuk 3 szegmensben, 20-percenként tolni valami átvezetőszöveget a'la ShowderKlub két fellépő között a műsorvezetőnek kijelölt aktuális csóka hogy kicsit felengedjen az agyunk. Mit szóltok?

Amúgy ez a '99-es Amerikai Pita agyar retroverziója lett volna,ami ha a '80-as években készül király, de így egy retro-vicc. Mutatom a különbséget a két alkotás között:


A retró-jellege miatt gondolom kénytelen vagyok neki adni 4/10-et, de részemről nem vállalok vele több közösséget. Eddig azt sem tudtam létezik. Nem is hiányzott eza tudás, megleszek nélküle ez után is.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad