A magyar filmgyártás filmjei 247 - Nincsen nekem vágyam semmi (1999) / Portugál (1999) / Rosszfiúk (1999)

Búnó a hímprosti éli életét.
Az a gond, hogy bár jónak mondható, vagyis nem elbaszott film, cirka 5/10, de sehol nem tudott megfogni. Végig ültem hogy jó, jó, és, uhm, mégis, miért, most, de én, máshol van dolgom.

Ellentétben ezzel:



Lehet hogy a kérdés a nemi affinitásból fakad, vagy csak elszabták.

---------------

Tudjátok mit útálok (most, a téma kedvéért, mert mind tudjuk hogy én szeretek útálni)? A "város képének megőrzése" maszlagot.
Jó, én se akarok gicssparádét és durván elütő sítlusú házakategymás mellett, de akarnék FEJLŐDÉST.

Példának okáért miért ne építhetnénk felhőkarcolókat Budapesten ilyen 5km-es körzetben egy db-ot?


Hogy miért hozom ezt föl? Igazából a falvak miatt. Nem tudunk mit kezdeni a meglévő falvakkal, modernizálás nincs, ellenben kapcsolat sincs velük az agyar elmében, a világ mind a városiasodás felé halad, és hát nézzél már rá:


Szóval csak azt mondom nem kéne erőltetni hogy faluba rakjuk a témát, vagy ha igen, akkor figyeljünk már oda hogy valahogy kinézzen, indokolt legyen, vagy ne tűnjön fel. Vagy próbáljuk már meg összekötni a falu szót a semmi közepe kifejezés helyett valami alternatív élőhellyel. Persze ez utóbbi addig nem fog menni amíg nem lesz MUNKAHELY falun, és/vagy tisztességes tömegközlekedés legalább Fehérvár/Miskolc/Debrecen méretű helyek és Budapest között, ahonnan lehet továbbmenni a kisebb helyek felé - de még mindig élhetően. Ehhez persze le kell rombolni a falvak 60%-át feltehetően, ahogy Budapest élhetővé (fenntarthatóvá) tételéhez pl. erőből meg kell csinálni az M0-ást (na ERRE lehetett volna népszerűen hazsnálnia 2/3-ot), és a sugár- valamint körutakat 4+4 sávosra kell szélesíteni mindkét irányba (plusz biciklisáv, plusz buszsáv),amihez persze le kell rombolni egy rakás épületet. De leszarom. Inkább azt mint megfulladni a saját mocskunkban.

A filmhez a fenti ezsmefuttatásnak közvetlen köze amúgy nincs, csak hogy falun játszódik.
A film a rendszerváltás utáni újrakzdős-film műfajába tartozik, azaz Józsi válás után eldzsal akárhova és szenved, ahol lesz neki barátnője, akinek persze van másik udvarlója is, szóval Ott a Bonyodalom Lol afféle "És Ott A Szörny!" (tm Retroshock) stílusban



Valójában azegész nagyjából egy kocsmában játszódik a'la Presszó, csak locsifecsi hölgyek helyett 35 körüli férfiak a törzsközönség. És akkor onnantól vannak. Erős agyar filmgyártási ízzel.
De miért pontoznék 5/10 alá? Csakmert nincs történet, hanem csak úgy van az egész? Az a Presszónak se ártott sokat (bár azért ott érezni lehetett hogy nyitástól zárásig azért csak jutottunk valahova...).

------------------

 Gagnsta Zoli közreműködésével csináltak egy filmet, és nem lett olyan borzalmas mint amit "az első agyar horror"-ként reklámoztak, a Hasfalmetszők (zene szintén ők).


Na az nagyon szar volt.

A Rosszfiúk viszont egy "straight to DVD" minőséget hozott, egy 4-5/10 szinten. Megtalálta a megfelelő számú nézőközönséget (akik rögtön hardcore szerették, nyilván) hogy ne eltemessük, hanem kuriózumként emlékezzünk rá.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad