A magyar filmgyártás filmjei 243 - A rózsa vére (1998) / A szerencse lányai (1998) / Zimmer Feri (1998)

Úgy kezdi: "Három évig készültek erre". Ez nagyon magasra teszi a mércét, mert "breaking 4th wall", azaz a film elkészítésére amit nézni fogunk készültek 3 évig afelütés, szóval ha nem lesz nagy, akkor nagyon lehúzom.

Azt mond meg mi a tökömért kell egy Agyarországon helyszínelt filmbe külföldi bűnszövetkzeteket behozni?
Alapból az olajcsempészet a korszaknak megfelelő, de miért rakod a helyszínt faluba?
Ha jól akart volna hozzányúlni a készítő a témához, akkor azagyarnyersvalóságból indul ki, és nem szaros rózsát küldözget egymásnak a Cosa Nostra, és nem falubanzöldséget árulnak, hanem balatoni üdülők helyi megfelelőjében lakika Vállalkozó, és gránátokat hajigálnak egymás házára, a végén meg motorral odahaajt a rivális mellé és leuzizza.
NE IMPORTÁLJ AMIT NEM SZÜKSÉGES.

Az olyan jelenetek meg mint amikor Józsi hazakerül erőst elagyabugyálva, leül család körébe reggelizni
azért gáz, mert otthon vagy végre. Biztonságban. NÉZZ MÁR RÁ A CSALÁDODRA! Az egy dolog hogy a gyerek lesüti a szemét, de fater miért nem néz élete egyetlen boldogságaira? (pár mp-el később Gondoskodó Asszonypajtás se kap egyetlen pillantást sem)

 Ezek miatt nem tudok jobbat adni mint 5/10. És valószínűleg az se fog örökké tartani.

---------------

Oké, orosz oldal, semmi gond, oldal alján ott a video.
A tv24.hu ezzel a képpel promótálja a filmet, miért ne tenném én is:
A film gyakorlatilag egy kisköltségvetésű ShowGirls.
A háttértörténetet szerencsésen gyorsan letudják, aztán prostivá avanzsált-kényszerült főhősünk gusztusosan mutogatja magát különböző alakoknak (dugást nem láttam).

Érdekelne, de sajna a linken jelzett egyetlen általam talált kópia lengyel vagy mi (ha vki nem jött rá nálamminden ciril-betűs írás "orosz", és ha bedobok egy másik nációt azt a film adatlapja alapján találgatom, nem vesződtem "detect language" opcióval egy fordítóban, pláne hogy az oldal nyelve nem feltétlenül egyezik a film nyelvéve, khm).

---------------

Oké, szűk magyar film, és kábé addig tart amíg van aki élt a '80-as években még hogy emlékezzen a Balaton németek (jobban mondva osztrákok) által feltöltött turizmusára, de addig remek szatíra erősen Indul a Bakterház humorral fűszerezve, csak itt van történet A pontból B pontba, nem csak öncélú étel- (szar-) dobálás és házledöntés.

Plusz rendszerváltás után most látunk először fekete agyar színészt, ami főleg a feketefehér-korszakban rendszeres volt (engem ott nagyon meglepett). Oké, volt még a Hagyjátok Robinsont is, de az '89-es, így nem is számít.

Csinibabásan ('97) gyorsítva van a fele, és van Galla Mikós is - a hangulat adott.

Nekem bejön, 6-7/10.


Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad