A magyar filmgyártás filmjei 240 - Wittman fiúk (1997) / Ábel Amerikában (1998) / Az Alkimista és a Szűz (1998)

Orosz weblapon, angol felirattal, orosz hangalámondással de érthető magyar eredetiben. Ez már önmagában erény, lol.

A "wittmannak" meg ugyan semmi köze Walt Whitmanhoz, csaka hangzás hasonló, mégis érdekelne ez az asszociáció szerepet játszott-e a film készítésében.

Egy szadomazochista történet bontakozik ki a csóró és vert két diák alapjából - mondom, ha a szenvedést megédesíted az élvezettel, ha okot adsz a szenvedés bemutatására, akkor mindjárt értékelni fogjuk a munkádat, és nem bukhatsz el egy jó munkával.

6/10.

----------------

Ábel, akinek korábban megvakították a kutyáját, kibelezték a macskáját, és kifosztották az üzlettársai most márisa harmadik részénél tart a trilógiájának. A második/középső rész meg nem elveszett, egyáltalán nem forgatták le. Ellenben erről is két rókabőrt nyúztak le mint a Harry Potter 7-ről, hogy ne folytassama Hobbittal, Éhezők Viadalával, a Beavatott-szériával...

Kötelező-feldolgozás.
Ábelka itt már riporter, állítólag. Nagy szélhámosnak látszik, több álláson végigszállingózik különösebb megerőltetés nélkül - igaz ő sem erőlködik megtartásukban. Végül hazamegy vigyázni az erdőre, nehogymá egy nap ellopják az egészet. The End.

2/10

Azért egyvalami még csak zavar engem: Ábelka buzi? Mindig fiúk és férfiak körül sündörög, sehol egy nő. Ugyan egy picit a végére beleírtak egy nőstényt, mintha Ábel érdeklődést mutatna,de ez kábé semennyire nem meggyőző, pláne hogy még csók se, pláne nem házasság.
Szóval?

-------------------

Egy: kár hogy ennyire modern korba helyezték, illetve ha már, akkor nem toltakalá valami modern fantasy látványt.
Kettő: az egyetemek szabadon látogatható intézmények, lesz szíves portás bácsi nem ugrálni ha tantermen kívül bemegyek, vagy rendőrrel vitetem el, pláne ha tettlegességet alkalmaz.
Három: a tanár hajt a diákjára. Ez a szakmai etika felrúgása, kirúgást kéne eszközölnie rajta az írói kéznek de azonnal. Nem hogy még szűzteleníti is.

Szar történet, szar látvány, se íze-se bűze színészi játék, és valójában az egész "alkimistázás" csak ürügy hogy egy házasulósfilmet toljanak elénk. "A szerelem a legfontosabb", eh? Annyia változtatás az eredeti képleten hogy itt a hülyegyerek legalább megszívja, a szerelemházasság másra vár.

1/10

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad