A magyar filmgyártás filmjei 233 - Az igazi Mao (1994) / Megint tanú (1994) / Sátántangó (1994)

NEM DOKUMENTUMFILM! Azt követték el vele amit a Blair Witch Project, azaz elhitették a közönséggel hogy amit látnak igaz - persze egyáltalán nem!
Amúgy a tipikus Spektrum-doksi formátumában tolja, szóval oké lenne, de anélkül hogy tudnád hol és mennyit és mekkorát hazudik értelmetlen.

-------------

Híresen rossz film. Olyan mint a Grease (igen, Travoltával) után a Grease 2. Fölösleges, kisstílű, az eredetit próbálja egy-az-egyben újraalkotni, semmilyen szinten nem működik.

1/10

-------------------

Azt mondja meg nekem valaki, ez a valami miért létezik?
HÉT ÓRÁS műsoridő. Igazából 7.5 órásnak kéne lennie, de a full dvd ripp az akkoris 7 óra. Tökmindegy.
Egyöntetű vélemény hogy kellett volna egy vágó aki 2-2.5 órára megnyesi, akkor lett volna belőle film, és ha megnézed az imdb-n a nézői értékeléseket megint az látszik hogy ez nem egy film, hanem egy filmezést megelőző technikaianyag - filmeseknek jó oktatásra, de másra nem.

Az nagy kérdés, hogy mégis mit akartak elérni vele. Az biztos hogy nem megnézésre készült, hiszen 7 ra, és nem akciófilm.
Viszont általában föl sem kerül "A Világ Legunalmasabb Filmjei" közé. Ha meg mégis, akkor sem kerül még a dobogó közelébe sem. 17 hely a 27-ből? Ugyan már.

Ha pedig a "Leghosszabb Film" kategóriában indulna, akkor is elbukik. Ez ugye '94-es film de a maga 450 percével megsem közelíti a '87-ben legyártott svéd Resan (Az Utazás) c. filmet és annak 873 percét. És ez csak a játékfilmek.
A kísérleti filmek közül maga korában versenyezve a szintén '87-es The Cure For Insomnia (Az Álmatlanság Gyógyszere) polgárpukkasztást kellett volna lenyomnia, ami koncepciója szerint egy 87 órás monoton felolvasás.
Persze a "kíérleti filmek"-et nem köti semmi, így mára a rekord egy 37 NAPOS ipari kamera felvétel egy raktárban pakolászásról. A játékfilmeknél fent említett film mai napig tartja magát.

De szerencsére nem kell lepontoznom, sőt megse kellett néznem hogy tudjam nem kell lepontoznom, hiszen hála a nézőknek, kritikusoknak, újságírásnak mind tudjuk hogy az idióta Tarr Béla élesbe vízbefolytott benne egy kismacskát, mi meg nem támogatjuk az állatkínzást.
Plusz mint fentebbről belátható, "achievementunlocked" célbólsem érdemes veszkődni a dologgal, hiszen ha teljesítményre hajtunk, akkor mást érdemes beszerezni.

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad