Népszavazzunk?

Először is nézzük meg mi történik ha hogyan szavazunk!

1) Bárhogy szavazunk, úgyse történik semmi, mivel nemhogy a kérdés értelmetlen, ráutaló, valamint tökéletesen badarság, de ráadásul teljesen okafogyott is.

2) Beszéljünk akkor most a kilátásban lévő választási csalásról.
Kezdődött azzal hogy a fideszkdnp jogosulatlanul hozzájutott egy rakás emberke címéhez, akik külön jelezték hogy őket ne keresse hivatal. Ez természetesen egy jogállamban személyes adatokkal való visszaélés, csakhát mi meg itten diktatúrában élünk. Még csak nem is holmi lincselős "demokráciában" törvények nélkül, pusztán a "többség szavával", mert 10-30% párttámogatottság az urnáknál, 1-5% támogatottság a vasárnapi nyitvatartásra, 0% támogatottság kisvasútra, focipályákra, stb., ott bizony diktatúra van.

De "ez még mind semmi", orosz mintára ellenőrizetlenül számolatlanul dobálhatják majd az urnákba a szavazólapokat a fideszkdnp emberei, hiszen ellenzéki nem ül majd a számlálóbizottságban, azaz nincs aki ellenőrizze a szavazás számlálásának tisztaságát, azaz afideszkdnp megint azt csinál amit akar.
10331 szavazókörbe jut majd 13361 fideszkdnp-s (azaz mindenhova jut belőlük), de csak 4022 egyéb, ami ugye kevesebb mint a fele.

Említhetnénk még a Kétfarkú Kutya Párt plakátjainak tépkedését, miegymást,de inkább haladjunk.

3) De mégis, mi a különbség aközött hogy nem megyek el, igennel, vagy nemmel, vagy érvénytelenül szavazok?

Először is oszlassunk el egy tévképzetet, miszerint "érvényességi küszöb".
A népszavazás NEM választás, azaz nem úgy működik ha 50% + 1 fő elmegy szavazni, akkor az mindenképpen érvényes, valami mellett akkor máris döntöttek a szavazók. Mármint ha még igaz ez a kitétel bármely választásra (pártlistás, egyéni, önkormányzati).

A népszavazás akkor érvényes, ha 50% + 1 fő a teljes lakosságból érvényesen szavaz, azaz beikszel érvényesen egy, azaz egy lehetőséget (jelen esetben: igen/nem).
Bár igazából nem tudni ez a mondat minek van a törvényben a következő mondat miatt:
A népszavazás akkor eldöntött, ha 50% +1 fő a teljes lakosságból érvényesen szavaz az egyik lehetőségre. Azaz ha 50% +1 fő beikszel vagy igent, vagy nemet.

Aki érvénytelenül szavaz, az a szavazatszámlálás szempontjából majdnem olyan mintha el sem ment volna.
Miért majdnem? Mert látható lesz. Látható hogy őt érdekelte, hogy elment rá, áldozott az idejéből. Csak nem talált megfelelő lehetőséget. Tehát az a legjobb ha érvénytelen szavazást akarsz, ha elmész, de érvénytelenül szavazol.
És kérünk hogy ne f*szt rajzolgass, hanem ikszeld be mind a két (adott esetben több) lehetőség rubrikáját (a szavazólapokon errefelé kör). A két vonal a körön belül kell metssze egymást, és ennyi. Mindkét körbe egy-egy iksz/kereszt megy.

4) Azt tudtad hogy Orbán Viktátor maga is megszavazta Brüsszelben a menekültkvótát?

5) Egy olyan "pártszövetség" (miféle szövetség lehet egy 0% támogatottságú párt és egy másik között?) akar "migráns"-elleni szavazást csinálni, ami MAGA TÖBBMILLIÓ MIGRÁNST RAKOTT AZ ORSZÁG NYAKÁRA!

Nem hiszed? Láss csodát:
A határon túli magyarok (kettő állampolgárság révén) szavazhatnak, bár nem laknak itt, nem adóznak itt, és úgy általában külföldiek valami 100 évvel ezelőtti ősük lakott itt is kifogáson kívül. E szerint (2016.09.21-es adat) a számuk összesen: 801,000 igénylő, 750,000 már megkapta, a maradék 151,000 a szavazásig szintén várhatóan megkapja. Ezt nem igazán vanértelme évekre lebontani,de legyen: kb. 2011 óta létezik a dolog, így az kb. 133,333 fő/év. Mint látható ezígy nem teljesen érvényes számítás, de pff, valamivel dolgoznom kell.
A letelepedési kötvények alapján további 18,000 migránst telepített be a fideszkdnp 2013 óta (2016.09.21-es adat). Ez 6,000/év.
Menekültstátuszt további 1,600 migráns kapott ebben az évben (2016.09.16-os adat), ami már csak azért érdekes mert ha a népszavazásban utalt "migráns"számot nézzük, az összesen lett volna 1294.

Tehát míg a fideszkdnp összesen betelepített 820,600 "migránst", évente 140,933 főt, addig a Brüsszeli Kvótával összesen 1294 főt lehetett volna az országban elhelyezni MAXIMUM.



PS: Igazából ki akartam elemezni a (parlamenti) pártokat is egyesével, de azt majd akkor máskor).

Comments

Popular posts from this blog

Swamp Attack Wiki (episode 1-10)

Herkules, 1-6 évad (sorozat, 1995-1999, The Legendary Journey)

Bűbájos Boszorkák 9-11. évad